Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 12:00
Dužina rute
27 km
Polazna lokacija
Vid, Muzej Narona
Kotizacija
30 kn
Organizator kontakt
Broj pregleda
94+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

XCM "Stipe Čamer"

Datum održavanja: 05.02.2017.
Mjesto održavanja: Vid
Organizator: Biciklistički klub “Metković”


Email: bkmetkovic@gmail.com
www.bkmetkovic.com , Facebook stranica i na www.xczld.info

Vrsta rekreativne utrke:
Rekreativni Cross country marathon ( XCM )
Dužina staze za muškarce je 27 km
Dužina staze za žene je 21 km

Dužina dječje staze 2.7 km
Rekreativna utrka,VIII. kolo Rekreativne XC zimske lige u Dalmaciji

Pred-prijavljeni natjecatelji sa najviše bodova u svojoj kategoriji, osim kategorija U16 i ŽENE idu u “Startni box”. “Startni box” se popunjava automatski na stranici prijava, algoritam je 2 natjecatelja do 20 prijavljenih u kategoriji, te dalje po 1 natjecatelj na svakih idućih 10 prijavljenih. Prilikom prijave (plaćanja kotizacije) natjecatelji iz “Startnog box-a” će dobiti propusnicu koju će predati sucima prilikom izlaska iz “Call-up” zone kako bi zauzeli startnu poziciju.

Pravo nastupa:
Svi licencirani i nelicencirani natjecatelji sa ispravnim MTB biciklom. Na rekreativnoj utrci mogu sudjelovati biciklisti neograničeno po pitanju starosti. Minimalna dob za dječju utrku je 7 godina. Staza nije primjerena za mlađe uzraste. Preporučena dobna granica za maloljetnike u glavnoj utrci je 14 godina, uz obaveznu pisanu izjavu roditelja/staratelja. Svi natjecatelji mlađi od 18 godina dužni su donijeti pisanu izjavu roditelja/skrbnika o suglasnosti za nastup na utrci. Maloljetnici mlađi od 14 godina mogu nastupiti isključivo uz pratnju roditelja/staratelja.

Rekreativne kategorije:

U-10 (do 10 godina)
U-12 (11-12 godina)
U-14 (13-14 godina)

U-16 ( do 16 godina )
17-20 ( od 17 do 20 godina )
20-30 ( od 20 do 30 godina )
30-40 (od 30 do 40 godina)
40-50 (od 40 do 50 godina)
50 + ( natjecatelji preko50 godina )
ŽENE ( jedinstvena kategorija )

Start rekreativne utrke:
Planirani start dječje utrke XCM Stipe Čamber kids race je u 11,00 h
Planirani start rekreativne utrke XCM Stipe Čamber je u 12:30h

Prijave:
Za nastup na utrci je potrebna predprijava na pod-stranici lige: www.prijave.xczld.info. Ukoliko ste već registrirani za sezonu 2016/17, molimo izvršite predprijavu na utrku – www.utrke.xczld.info. Predprijave i odjave su moguće do 24h prije početka utrke, tj. do 21.01.2016. u 12:00h.

Prijave za dječju uutrku vrše se na stranici www.bkmetkovic.com

Kupnja natjecateljskog broja i kotizacija:
Persionalizirani natjecateljski broj se kupuje te postaje vlasništvo natjecatelja. Broj će natjecatelju vrijediti za sve utrke Rekreativne XC zimske lige Dalmacije. Pri preuzimanju startnog broja svaki natjecatelj je dužan potpisati izjavu od odricanju odgovornosti organizatora natjecanja.

Kotizacija:
– za prijavljene natjecatelje: 30kn,
– za neprijavljene natjecatelje: 50kn.
– natjecatelji u dječjoj utrci ne plaćaju kotizaciju

Natjecateljski broj:
– za prijavljene natjecatelje: 10kn,
– za neprijavljene natjecatelje: 30kn.

Razlika kotizacije neprijavljenih natjecatelja ide u fond lige. Natjecatelji koji se predprijave, a ne prisustvuju utrci, na idućoj utrci plaćaju kotizaciju uvećanu za 10 kn.

Podjela brojeva:
Preuzimanje brojeva od 10:00 – 12:00 sati u restoranu „Đuđa & Mate“ u Vidu. Molimo natjecatelje da zbog gužve dođu ranije.Prijavljenim natjecateljima omogućeno je sljedeće: Okrepa vodom na stazi i cilju, ručak, pranje bicikla, medicinska pomoć.

Mjerenje vremena:
Mjerenje vremena na cilju vrši HBS sudac.


Bodovanje:
Boduje se prvih 25 natjecatelja u svim kategorijama prema tablici.

Proglašenje pobjednika i ručak:
Nakon završetka rekreativne utrke organiziran je ručak u 14:30 h, a proglašenje pobjednika od 15:00 sati. Nagrade će biti medalje za prva 3 plasirana iz svake kategorije, pehar za ukupnog pobjednika rekreativne utrke. Osim medalja za prvoplasirane u dječjoj utrci će svaki sudionik dobiti diploma za sudjelovanje.

Opći uvjeti:
Vozači startom utrke usvajaju ove propozicije i voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama. Organizator zadržava pravo promjena uvjeta utrke bez prethodne najave. Obavezno nošenje zaštitne kacige bez koje nastup neće biti dozvoljen. Maloljetne osobe mogu nastupiti uz potpis roditelja/staratelja na pisanoj izjavi (koju moraju predati kod kupnje broja) u kojoj je vidljivo da je roditelj/staratelj suglasan da dijete nastupi na rekreativnoj utrci na vlastitu odgovornost.

Opis staze:
Start utrke je u 12,00 sati ispred arheološkog muzeja „Narona“ u Vidu. Vozi se 2 km asfaltnom cestom do naselja Prud, gdje se lijevo se skreće na široki makadamski uspon do mjesta Dragovija. Na 9-om kilometru se skreće lijevo na single track kojim se vozi do 10-og km. Kao i svaki single track i ovaj zahtjeva spretnost, tako da treba oprezno vozit, a nije sramota ni sić s bicikla pa ga pregurati par metara. Sa single tracka se skreće desno na široki makadamski put kojim se vozi do 13,2 km gdje se skreće desno na downhill koji je u kombinaciji zemlje i kamenja. Isti je očišćen i pregledan, a na početku istog nalazit će se okrjepna stanica. Downhill završava na 14.3 km nakon kojeg se nastavlja široki makadamski put sa laganim uzbrdicama i nizbrdicama do 18,8 km gdje se skreće lijevo na kombinirani betonsko makadamski uspon. Kategorija U-16 i žene nakon 100 metara skreću desno na široki makadamski put na koji se nadovezuje asfaltni dio koji vodi do cilja, dok ostali nastavljaju uspon do do 22,5 km, gdje se skreće desno na singletrack „Mrtvački put“ koji završava na 25 km. Pola singletracka je lagani uspon, a drugi dio je downhill, te treba biti oprezan, a naročito zadnjih 150 metara gdje je nagib i do 25%. Sa Mrtvačkog puta ide se desno 2 km na kombinaciju širokog makadama s laganim spustom i asfalta gdje se prolazi kraj spomenika „Domagojevi strijelci“ i dolazi na cilj kod arheološkog muzeja „Narona“. Staza će bit označena, te će uz stazu biti raspoređeni volonteri koji će također natjecatelje usmjeravati i upozoravati na opasnije djelove.

Start dječje utrke je kraj spomenika “Domagojevi strijelci” (ispred crkve), a staza je kombinacija širokog asfaltnog puta i širokog makadamskog puta u dužini od 2.7 km.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!