Polazak
(subota) 10:00
Dužina rute
30 km
Polazna lokacija
Hutovo, centar
Kotizacija
- - - -
Facebook
Broj pregleda
343+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklijada Ćirinom prugom (Hutovo - Ravno)

Javna ustanova „Vjetrenica – Popovo polje“ i Biciklistički klub Mostar povodom završavanja projekta i puštanja u promet uskotračne pruge na području Hercegovine, u petak 2016/12/16. i subotu 2016/12/17. godine, na području općine Ravno upriličit će Ćirinu biciklijadu na kojoj se očekuje stotinjak biciklista iz cijele BiH, ali i iz susjednih zemalja.

Biciklijada se organizira u sklopu projekta '' bicikliranje kroz povijest '' - Revitalizacija stare uskotračne pruge '' Ćiro '' koji se realizira uz financijsku potporu Europke unije.

U petak 2016/12/16. godine u restoranu Zavala upriličit ćemo prezentaciju projekta uz promotivni video koji će vjerno prikazivati cijelu dionicu kretanja Ćirinom trasom, te sve učinjeno tjekom trajanja projekta. Prezentaciju će držati voditeljica projekta Ana Soldo, a istoj će nazočiti predstavnicu EU, visoki predstavnici vlasti, te partneri i prijatelji projekta.

U subotu 2016/12/17. godine s početkom u 10 sati održati će se biciklijada na relaciji Hutovo - Ravno (Vjetrenica) u dužini 30km. Za sve sudionike osigurana je pratnja i osvježenje kod stare željezničke stanice u Ravnom, te ručak uz druženje i prezentaciju projekta u restoranu Zavala. Također, bitno je napomenuti da će svi sudionici biciklijade imati besplatan posjet i obilazak spilje Vjetrenica.

Napomena: Oni koji se osjećaju fizički nespremni, otvorena je mogućnost priključenja biciklijadi u Ravnom, odakle nastavljaju biciklirati u dužini 6km do Vjetrenice.

Za sve sudionike biciklijade osiguran je prijevoz s autobusom (32 sjedala), kao i prijevoz bicikla (kombi). Polazak je s kružnog toka Rondo (Mostar) u 08:00h odakle se vozimo do Hutova i Vjetrenice, te povratak natrag u Mostar nakon završetka biciklijade. Svi sudionici će tijekom biciklijade imati na raspolaganju vodiče, servis vozilo, kao i liječnika u slučaju potrebe za pružanjem prve pomoći.

Biciklijada se vozi iz sela Hutovo i kreće asfaltiranom dionicom, te uređenom makadamskom trasom bivše uskotračne pruge. Biciklijada je pogodna za sve vrste bicikla, kako za MTB, tako i za one sa cestovnim biciklima. Naime, na djelu gdje biciklijada kreće na makadamski dio, postoji i alternativni cestovna ruta. Trasa biciklijade vozit će se na potezu od Hutova do Ravno (Vjetrenica) s kojeg se pruža fantastičan panoramski pogled.

Projekt ''Bicikliranje kroz povijest '' - Revitalizacija stare uskotračne pruge '' Ćiro '' financira Europska unija u okviru Programa Prekogranična suradnja Hrvatska - Bosna i Hercegovina, a implementira Javno poduzeće "Vjetrenica-Popovo polje" Ravno i partneri Regionalna razvojna agencija REDAH, Regionalna razvojna agencija DUNEA, Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike", Turistička zajednica općine Konavle, Turistička organizacija Opštine Trebinje te općine Čapljina, Ravno i Neum.

Projektom je predviđeno uređenje i obilježavanje biciklističke trase od Mostara do Dubrovnika i Konalava, te do Trebinja u dužini oko 200 kilometara.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!