Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 12:30
Dužina rute
32 km
Polazna lokacija
Stankovci, zgrade općine i škole
Kotizacija
30 kn
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
49+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

3. MTB maraton

Vrsta utrke:
Cross country, point-to-point ( XCP )
Rekreativna utrka, I. kolo Rekreativne XC zimske lige Dalmacije

Dužina staze za kategorije 17-20, 20-30, 30-40, 40-50 i 50 +: 31600m

Dužina staze za kategorije U16 i Žene: 28700m

Pravo nastupa:
Svi licencirani i nelicencirani natjecatelji sa ispravnim MTB biciklom. Staza nije primjerena za mlađe uzraste.
Preporučena dobna granica za maloljetnike je 14 godina, uz obaveznu pisanu izjavu roditelja/staratelja. Svi natjecatelji mlađi od 18 godina dužni su donijeti pisanu izjavu roditelja/skrbnika o suglasnosti za nastup na utrci. Maloljetnici mlađi od 14 godina mogu nastupiti isključivo uz pratnju roditelja/staratelja.

Kategorije:
U16 (do 16 godina)
17-20 (od 17 do 20 godina)
20-30 (od 20 do 30 godina)
30-40 (od 30 do 40 godina)
40-50 (od 40 do 50 godina)
50 + (natjecatelji preko 50 godina)
ŽENE (jedinstvena kategorija)

Opis staze:
Start je u Stankovcima kod zgrade općine i škole na državnoj cesti D-27. Prvih 2 km se vozi pod pratnjom policije, te u mjestu Budak skrećemo u borovu šumu gdje se prate oznake na stazi, slijedi uspon na brdo.

Nakon 4. kilometra stižemo na spust brda Malovan u dužini 1.1km, gdje treba obratiti pozornost na tehnički dio spusta (od spusta do 12km držati se označene staze, jer je područje van staze minski sumljivo).

Zatim nastavljamo prema autocesti i prelaskom preko nadvožnjaka skrećemo lijevo prateći autocestu po trasi plinovoda. Prelazimo sljedeći nadvožnjak i nakon nekoliko kilometara dolazimo do mjesta Budak i ceste D-27. Obratite dodatnu pozornost prilikom prelaska ceste!

Dolaskom na D-27 idemo lijevo do crkvice sv. Kate, spuštamo se u lijevo te nakon 200m skrećemo desno u polje.

Na 22. kilometru izlazimo na županijsku cestu, skrećemo lijevo te nakon 700m skrećemo desno u polje. Cesta nije zatvorena za promet, policija i redari će usporavati i upozoravati vozače motornih vozila.

Dalje nastavljamo širokim poljskim putevima prema kršu, gdje na 24.8 kilometru staze kategorije U16 i ŽENE nastavljaju ravno, a sve ostale kategorije skreću desno na single track dužine 3km. Izlaskom iz single tracka ponovno nailazimo na široki makadam, te za 3.6 km stižemo na cilj.

Start utrke:
Planirani start je u 12:30h

Prijave:
Za nastup na utrci je potrebna registracija na timing stranici lige: www.prijave.xczld.info.
Po izvršenoj registraciji potrebno je izvršiti prijavu na utrku – www.utrke.xczld.info

Prijave i odjave su moguće do 24h prije početka utrke, tj. do 15.10.2016. u 12:30h.

Kupnja natjecateljskog broja i kotizacija:
Persionalizirani natjecateljski broj se kupuje te postaje vlasništvo natjecatelja. Broj će natjecatelju vrijediti za sve utrke Rekreativne XC zimske lige Dalmacije. Pri preuzimanju startnog broja svaki natjecatelj je dužan potpisati izjavu od odricanju odgovornosti organizatora natjecanja.
Kotizacija:
– za prijavljene natjecatelje: 30kn,
– za neprijavljene natjecatelje: 50kn.
Natjecateljski broj:
– za prijavljene natjecatelje: 10kn,
– za neprijavljene natjecatelje: 30kn.

Razlika kotizacije neprijavljenih natjecatelja ide u fond lige. Natjecatelji koji su se prijavili, a nisu prisustvovali utrci na idućoj utrci plaćaju kotizaciju uvećanu za 10kn. (sukladno novom pravilniku za sezonu 2016/17).

Podjela brojeva:
Preuzimanje brojeva od 10:30 – 12:00h u zgradi Doma kulture (zgrada Općine). Molimo natjecatelje da zbog gužve dođu ranije.

Natjecateljima je omogućeno sljedeće:
Okrepa vodom na stazi i cilju, ručak, pranje bicikla, medicinska pomoć, tehnička pomoć (prijevoz natjecatelja sa neispravnom biciklom sa staze, osim sa uskih dijelova staze).

Mjerenje vremena:
Mjerenje vremena na cilju vrše HBS suci.
Suci:
Anita Bogdanović, CRO19831119, BK Aks
Marina Fržop, CRO19710227, BBK Orlov krug

Bodovanje:
Boduje se prvih 25 natjecatelja u svim kategorijama

Proglašenje pobjednika i ručak:
Nakon završetka rekreativne utrke ručak je organiziran ispred zgrade Općine od 14:30h, a proglašenje pobjednika od 15:00 sati.
Nagrade su medalje za prva 3 plasirana iz svake kategorije, pehar za ukupnog pobjednika rekreativne utrke, te pehar za najstarijeg i najmlađeg natjecatelja koji završi utrku.

Zona okrepe:
Organizator osigurava zonu sa vodom na 16. kilometru.*

Opći uvjeti:
Vozači startom utrke usvajaju ove propozicije i voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama. Organizator zadržava pravo promjena uvjeta utrke bez prethodne najave. Obavezno nošenje zaštitne kacige bez koje nastup neće biti dozvoljen. Maloljetne osobe mogu nastupiti uz potpis roditelja/staratelja na pisanoj izjavi (koju moraju predati kod kupnje broja) u kojoj je vidljivo da je roditelj/staratelj suglasan da dijete nastupi na rekreativnoj utrci na vlastitu odgovornost.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!