Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 00:01
Dužina rute
611 km
Polazna lokacija
Sveta Nedelja, Trg Ante Starčevića
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
34+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

BRM 600 km Sveta Nedelja 2016.

Samo izvrtite 611 km, pokorite nekoliko dugih uspona, osvojite tri kontrolne točke, vratite se na cilj i doma ste. Neće biti teško razlučivih skretanja. Svi vi koji ste se malo više biciklom i/ili autom vozili po Hrvatskoj, sve ste vidjeli. Možda?!

U grubo trasa vodi od prvih sekundi subote 8. listopada iz Sv. Nedelje preko Kerestinca do Rakovog Potoka i dalje u Karlovac. Po čuvenoj D1 vozi se nadalje skroz do Zatona Obrovačkog i prve kontrole na 230. kilometru. Povijesno gledano, relacija od Bjelopolja do Gračaca vozit će se po prvi puta službeno randonneurski.

Nakon toplog obroka u restoranu Anita slijedi vožnja uz more prema sjeverozapadu kroz Starigrad, Karlobag po jadranskoj magistrali do druge kontrolne točke u planinskoj kući na Alanu. Također po prvi puta randonneurska trasa ide od Karlobaga do Alana i Sv. Jurja.

U nastavku ponovo slijedi putovanje na sjeverozapad uz more do Jadranovog pa preko Križišća na posljednji dugi uspon na Gornje Jelenje odakle možete mahnuti moru za oproštaj ovog puta.

Treća kontrolna točka predviđena je za benzinsku postaju INA u Delnicama koja radi non stop. Od Delnica do Sv. Nedelje sve je više, manje poznato. Delnice – Ravna Gora – Vrbovsko – Karlovac – Jastrebarsko – Sv. Nedjelja.

Do ove rečenice opis je bio lako ćemo. No nije baš tako. Preporuča se svim sudionicima da se prirede za vožnju u hladnim uvjetima. Vukova i medvjeda po Lici i Gorskom Kotaru se ne trebate bojati. Višesatne vožnje na 3 °C ili uz kojeg celzijusa manje, da. Ozbiljno respektirajte mogućnost niske temperature u noćnoj vožnji. Očekujte da ćete na cesti biti do devetnaest sati po mraku u planinskim krajevima.

Dakle, kao i uvijek kada se vozi 400 i više kilometara uz ispravni bicikl, kaciga, reflektirajući prsluk, prednja bijela i stražnja crvena rasvjeta su vam obvezna oprema i bez nje nećete moći krenuti na maraton.

U slučaju vremenske prognoze koja najavljuje olujnu buru u podvelebitskom kanalu start se neće održati. Nema smisla voziti više od 200 km i naići na zatvorenu cestu.

Tijekom prvih noćnih sati možete se opskrbiti na benzinskim postajama koje rade cijelu noć u Karlovcu, Turnju i Slunju. U povratku, u kasnim noćnim satima opskrbljivati se možete na postajama u Senju, Crikvenici, Delnicama i Karlovcu.

Na cilj trebate stići do 16:00 u nedjelju 9. listopada.

Startna pristojba iznosi 100 kn, a po završetku maratone može se naručiti komemorativna medalja za 70 kn.

Prijaviti i, po potrebi odjaviti, može se do četvrtka 6. listopada u podne.

U prijavi navedite svoje ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela kojeg ćete imat uza se za vrijeme breveta

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!