Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 14:00
Polazna lokacija
Metković, iza sportske dvorane na pomoćnom igralištu
Kotizacija
20 kn
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
73+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Dječja biciklistička XC utrka "Žabica 2016."

Rok za prijave:

Prijavu za utrku potrebno je izvršiti najkasnije 18. listopada 2016.,g. do 10h. U slučaju slobodnih natjecateljskih mjesta sudionici će se moći prijaviti i na prijavnom mjestu utrke, najkasnije 30 minuta prije početka utrke.

Vrsta utrke: Natjecateljsko rekreativna

Kotizacija: 20,00 kn

Mjesto i datum utrke: Metković, Sportska Ulica (Pomoćno Neretvino Igralište), 22. listopada 2016.

Prijavno mjesto:

Prijavno mjesto te start i cilj utrke nalaze se u Sportskoj Ulici (Pomoćno Neretvino igralište). Za sudjelovanje u utrci potrebno je izvršiti potvrdu prijave na prijavnom mjestu, najkasnije 30 minuta prije početka utrke.

Maksimalan broj sudionika: 100, utrka otvorena za djecu od 3 do 14 godina


Kategorije i start utrke:

Mali (od3 do 5 godina) - 1400h

Srednji (od 6 - 8 godina) – 14.30h

Veliki (od 9 – 14 godina) – 15.00h

Pravila utrke:

Pobjednik utrke je sudionik koji u najboljem vremenu stigne do cilja, a da pri tome jednom ili sa obje noge ne dira tlo, odnosno sudionik koji ostane na biciklu vozeći prema cilju utrke.

Sudionik utrke ne smije voziti unatrag.

• Za sudionike utrke identitet dokazuju roditelji/zakonski zastupnici uz predočenje vlastite osobne iskaznice ili putovnice.

•Djeca mlađa od 14 godina moraju imati suglasnost roditelja, odnosno zakonskog zastupnika za sudjelovanje u utrci ili osiguranu pratnju odrasle osobe.

. Natjecatelji su dužni organizatoru utrke predati suglasnost za sudjelovanje u utrci koju je vlastoručno potpisao roditelj, odnosno zakonski zastupnik

• Sudionici utrke sudjeluju u utrci na vlastitu odgovornost.

• Organizator utrke ne odgovara za natjecateljevo zdravlje u svezi njegovog sudjelovanja u utrci.

Svi sudionici moraju biti zdravstveno (fizički i psihički) spremni za sudjelovanje u utrci.

Organizator može zatražiti dozvolu liječnika pri registraciji ako natjecatelj pokazuje slabost, odnosno bilo kakvu nespremnost za sudjelovanje u utrci.

• Svi sudionici utrke su za vrijeme utrke obavezni nositi zaštitnu kacigu.

Nije dopušteno sudjelovanje u utrci bez zaštitne biciklističke kacige

• Za vrijeme utrke sudionici su dužni nositi startne brojeve koje će im dodijelite organizator.

• Sudionici utrke sami osiguravaju bicikle za utrku

Na utrci je zabranjeno korištenje bisaga i prikolica za bicikle, bidona za piće koji nisu od savitljivog materijala (npr. od stakla, metala…), bicikala s električnim pogonom i tandem-bicikala.

• Svi natjecatelji dužni su pridržavati se uputa organizatora, voditelja i sudaca utrke, u protivnom organizator utrke zadržava pravo isključiti ili diskvalificirati onog natjecatelja čije ponašanje može ugroziti sigurnost utrke, odnosno sigurnost drugih natjecatelja.

Za vrijeme utrke sudionici su dužni nositi natjecateljske majice i startne brojeve koje će im dodijeliti organizator.

Svi sudionici moraju se tijekom utrke ponašati odgovorno te iskazati dužnu pažnju prema drugim sudionicima utrke, ostalim osobama i okolišu

• Organizator utrke zadržava pravo promjene uvjeta i propozicija utrke uslijed nastanka nepredvidljivih okolnosti.

• Organizator utrke zadržava pravo promijeniti ili otkazati utrku zbog vremenskih uvjeta, odnosno iz sigurnosnih razloga.

• Prijavom i sudjelovanjem u utrci sudionik, odnosno njegov zakonski zastupnik suglasan je da organizator može koristiti fotografije te snimljeni video i audio materijal s utrke u marketinške svrhe, bez naknade i prethodne suglasnosti sudionika utrke/zakonskog zastupnika sudionika utrke.

• Prijavom za utrku sudionik, odnosno njegov zakonski zastupnik, ovlašćuje organizatora da prikuplja osobne podatke sudionika utrke sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, dok se organizator utrke obvezuje da će sve osobne podatke koje prikupi prilikom prijave koristiti samo u svrhu organiziranja i provedbe utrke.

Odgovornost:

Prijavom i registracijom za utrku sudionici utrke prihvaćaju ova pravila i uvjete za sudjelovanje u utrci.

Sudionici utrke dužni su pri registraciji potpisati izjavu Suglasnosti o sudjelovanju u biciklističkoj utrci "Žabica 2016" prema ovim Pravilima i uvjetima (obrazac suglasnosti možete preuzeti ovdje).

Sudionici su dužni pridržavati se svih pravila biciklističke utrke, kao i dodatnih uputa koje im daju službene osobe organizatora i osobe koje održavaju javni red.

Sudionici utrke sudjeluju u utrci na vlastitu odgovornost.

Organizator utrke ne preuzima nikakvu odgovornost za moguće ozljede ili štetu koju je zadobio ili prouzročio sudionik utrke.

Organizator zadržava pravo zabrane natjecanja sudionicima koji se ne pridržavaju ovih pravila i uvjeta za sudjelovanje u utrci .

Organizator utrke nije odgovoran za djela ni za štetu učinjenu prije, tijekom ili nakon utrke (šteta koju vozač napravi sebi, biciklima, trećim osobama)


Startni broj:

Svaki će sudionik utrke pri registraciji dobiti startni broj koji mora pripadajućim vezicama pričvrstiti na volan bicikla tako da je vidljiv s prednje strane u svakom trenutku utrke.

Startni broj mora biti istaknut na biciklu tijekom cijele utrke.

Nagrade:

Sudionici utrke s najbolja tri rezultata iz svake kategorije osvajaju medalju i plaketu o sudjelovanju na utrci.

Ostali natjecatelji dobivaju plaketu o sudjelovanju

Žalbe:

Žalbe se mogu uputiti najkasnije 10 minuta nakon dolaska na cilj, glavnom sucu.

Objava rezultata:

Rezultati utrke, odnosno ukupan poredak sudionika utrke bit će objavljen na Facebook stranici Biciklističkog Kluba Relaks najkasnije 25. listopada 2015. godine.

Glavni sudac:

Izmjene i dopune ovog dokumenta i pravila biciklističke utrke "Žabica 2016"

Izmjene i dopune moguće su bez predhodne najave a obavijest o eventualnim izmjenam bit će objavljene na Facebook stranici Biciklističkog Kluba Relaks i predočene prilikom potvrde prijave na dan održavanja utrke.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!