Polazak
(ponedjeljak) 07:00
Trajanje
3 dana
Dužina rute
310 km
Polazna lokacija
Bihać, gradski trg
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
65+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

3. Biciklistički maraton „Alija Izetbegović“

Dužina trase je oko 310 km koja se planira preći u dvije etapa.

Okupljanje učesnika maratona je u ponedeljak 17.10.2016. god. u Bihaću u 6,30 sati na glavnom trgu.

Prvo konačište je 17.10.2016.god. u Jajcu, a drugo konačište je 18.10.2016..god. u Sarajevu. Povratak je planiran autobusom – kombijem u srijedu 19.10.2016. godine nakon završetka programa obilježavanja godišnjice.

Na dan smrti rahmetli Predsjednika 19.10.2016. godine planirano je polaganje cvijeća i učenje Fatihe, a sve u dogovoru sa organizatorom manifestacije.

PLAN PO ETAPAMA

I etapa

Polazak dana 17.10. 2016. godine – polazak u 07:00 sa Gradskog trga

Bihać–Bos.Petrovac-Ključ–Čadjavica–Mrkonjić Grad–Jajce, dužina 153 km

II ETAPA

Polazak dana 18.10.2016. godine u 07:00 Jajce- Donji Vakuf –Turbe – Travnik – Vitez –Busovača-Kiseljak- Sarajevo- Kovači

Ili (preko auto puta ako dobijemo dozvolu AC FBiH )dužina 157 km, očekivani dolazak u Sarajevo u poslije podnevnim satima

Smještaj:

Tokom etape Bihać-Sarajevo planirana su noćena u Jajcu i Sarajevu.

Noćenje, 17. na 18.10.2016. godine. u Jajcu u hotelu Turist i 18. na 19.10.2016.god. u Sarajevu u hotelu.

Molimo Vas, da kod prijava budete krajnje ozbiljni, ako se prijavite, onda i idete, da ne zauzimate nekom mjesto.

Učešće na biciklističkom maratonu su uzeli članovi Rekreativno biciklističkog kluba Japod Bihać kao i svi drugi sportaši i članovi drugih klubova, ali zbog lakše i kvalitetnije organizacije ove aktivnosti, broj učesnika je limitiran. Ukupan broj biciklista maratonaca ove godine iznosi 30 učesnika. Učesnici maratona moraju da obezbijede adekvatan bicikl (brdsko planinski MTB ili cestovni). Svaki član potpisuje pismenu prijavu tj. izjavu o učešću u biciklističkom maratonu, oni koji nemaju navršenih 18 godina potpisuje roditelj - staratelj. Učesnici koji nemaju napunjenih 16 godina starosti, mogu učestvovati samo uz pratnju svoga roditelja - staratelja.

Za sve učesnike RBK Japod će obezbjediti kombi za stvari na relaciji Bihać Sarajevo, te prevoz iz Sarajeva za bicikliste i bicikla.

Pored učesnika biciklista bit će i 5 pratioca od toga 2 vozača kombija i 3 logističara koji bi išli u pratnji tokom cijele trase dok traje aktivnost

Treći biciklistički maraton „Alija Izetbegović“ održat će se u mjesecu oktobru 2016. godine na godišnjicu smrti prvog Predsjednika nezavisne Bosne i Hercegovine. Vođeni željom da se na dostojanstven način oda pošta Predsjedniku koji je svoj život posvetio borbi za nezavisnu i jedinstvenu BiH, članovi Rekreativno biciklističkog kluba Japod u saradnji sa Muzejem „Alija Izetbegović“ već treću godinu za redom organizuju maraton na relaciji Bihać – Sarajevo u dužini od 310 km. Članovi RBK Japod su dokazane bosanskohercegovačke patriote koje su odlikovane najvišim ratnim priznanjima Armije BiH, a cilj projekta je afirmacija lika i djela Predsjednika Izetbegovića te želja da ova manifestacija postane tradicionalana i da se se podigne na jedan viši nivo narednih godina.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!