Polazak
(petak) 10:00
Trajanje
3 dana
Dužina rute
275 km
Polazna lokacija
Sisak, Rimska ulica
Kotizacija
- - - -
Facebook
Broj pregleda
161+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

1. Biciklijada „od Kupe do Moslavačke gore 2016.“

02.09 – 04.09.2016
Predviđena kružna tura, sa startom i ciljem u Sisku, ukupne dužine 275 km,obilazi sve jedinice lokalne uprave Sisačko moslavačke županije, dakle svih 12 Općina i 7 Gradova. 
Kroz termin održavanja biciklijade želimo podsjetiti na Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i žrtvu koju su branitelji podnijeli prikazivanjem dokumentarnih filmova o domovinskom ratu.

Plan puta:
 
02.09.2016 – petak
RUTA 1 – DAN PRVI
(start u 10:00 iz Siska)
Sisak-Vurot-Mala Gorica-Žažina-Letovanić-Pokupsko-Viduševac-Topusko (cca 81 km).
Noćenje u Topuskom

03.09.2016 - subota
RUTA 2 – DAN DRUGI (start u 10:00 iz Topuskog)
Topusko-Hrvatsko Selo-Skela-Donje Selište-Glina-Maja-Dragotina-Donji Žirovac-Gvozdansko-Dvor-Zrin-Divuša-Čukur-Hrvatska Kostajnica (cca.111km).
Noćenje u Hrvatskoj Kostajnici

04.09.2016 - nedjelja
RUTA 3- TREĆI DAN (start u 10:00 iz Hrvatske Kostajnice)
Hrvatska Kostajnica-Hrvatska Dubica-Jasenovac-Krapje-Lonja-Čigoč-Preloščica-Topolovac-Sisak (cca. 106km)


Cilj Županijske biciklijade je razvijanje sportsko-rekreacijskih aktivnosti i podizanje ekološke svijesti kod djece, mladeži i odraslih građana naše županije, kroz njihovo sudjelovanje u biciklističkoj vožnji u pojedinim dionicama ili etapama biciklijade, te medijsko prezentiranje prirodnih raznolikosti i bogatstava naše Županije na lokalnoj i državnoj razini. 
Biciklizam kao jedna od najbržih rastućih djelatnosti turizma u našoj županiji ima mogućnosti razvoja ruralnih mjesta kao i unapređenja postojeće turističke infrastrukture malog gospodarstva ali i ponuditi novi koncept povezivanja većih sredina(gradova) s autohtonom povijesti, kulturom, gastronomijom Sisačko-moslavačke županije.

Rijetko se koja hrvatska županija može podičiti takvom raznolikošću – na putu od Siska, uz rijeke Odre, Kupe, Save, Une i Lonjskog polja Odransko polje, Posavina do Moslavačke gore, Petrove gore, Zrinske gore preko prekrasnih šuma, kroz sve Općine i Gradove naše županije, dojam izuzetnog bogatstva kojeg treba brižno čuvati misao je vodilja koja se nameće svakom sudioniku ovog biciklističkog putovanja. 

Očekujemo sudjelovanje 35 do 40 biciklista na cijeloj turi, te sudjelovanje članova lokalnih biciklističkih i srodnih klubova (suorganizator: biciklistički klub RODA) i zainteresiranih građana u pojedinim kraćim ili dužim dionicama. 

Od učesnika branitelje učestvovati će udruge proizašle iz Domovinskog rata, suorganizator Udruga specijalne jedinice policije OSA Sisak, građani županije gdje će se prikazivati dokumentarni film o Domovinskom ratu a prvi dan u Topuskom održali bi tribinu „Spomen na pobjedu u Domovinskom ratu“ koju bi držao povjesničar dr. Ante Nazor
Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture ima iskustva u organizaciju kulturnih i sportskih događanja kao što se vidi u priloženoj dokumentaciji a u suradnji s BK RODA sposobna je organizirati ovu sportsko kulturnu manifestaciju a očekivani rezultati su da preraste u tradicionalnu biciklijadu.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!