Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja)
Polazna lokacija
Sarajevo
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
267+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

6. Giro di Sarajevo 2013.

Dobrodošli na tradicionalni biciklistički događaj Giro di Sarajevo, šesti u nizu.

Od 2008., sinonim smo za najmasovnije biciklističko okupljanje u BiH i njenom glavnom gradu. Prve godine bilo nas je blizu 500, a nakon pet godina okupili smo preko 1600 biciklista na glavnim ulicama Sarajeva. Cilj nam i ove godine ostaje isti – mi hoćemo svoje staze i BAJKovito Sarajevo. Vlasti do sada nisu uradile mnogo, ali samo kukavice odustaju. Mi ćemo se boriti do kraja, i iako nismo ispunili osnovni cilj, zadnjih godina smo ostvarili mnoštvo sporednih, ništa manje vrijednih, kao što je popularizacija biciklizma u Sarajevu. Okrenite se oko sebe na bilo kojoj raskrsnici u gradu i shvatićete o čemu govorimo.

Svi ti ljudi kojima je pedala način života, trebaju svoju infrastrukturu, baš kao što je imaju i pješaci i automobili. Giro di Sarajevo zato postoji. Da vam ne bi trubili iz automobila, guraii na ivičnjake, pješaci psovali iza leđa, policija zaustavljala i kažnjavala bez razloga – pridružite nam se, pokažimo svima njima koliko nas ima u Sarajevu. Pokažimo da imamo kritičnu masu koja može mijenjati stvari. Ne samo da nama bude bolje, nego da bude bolje svima, da građani Sarajeva udišu čist zrak, da budu manje nervozni i da uvijek imaju onaj osmijeh na licu, baš kao i biciklisti ovog grada. Širimo pozitivnu energiju, ostavimo obaveze, lajkove i chatove jedno popodne i počnimo mijenjati stvari na konkretan način.

Ruta je kao i zadnjih godina: Krećemo od OŠ Skender Kulenović na Dobrinji, i vozimo glavnom saboraćajnicom sve do Vijećnice, i onda nazad do Vilsa. Za sve učesnike je obezbijeđena voda i okrijepljenje na cilju, a svi će također imati mogućnost osvojiti i vrijedne poklone – renomirana bicikla i kacige koje poklanjaju naši prijatelji iz Coca-Cole. Policijska i medicinska pratnja je već obezbijeđena, neće biti prekomjernog usporavanja kolone, a za disciplinu na ruti će se pobrinuti naša ekipa volontera – čak stotinu njih. Vaše je da dođete sa ispravnim biciklom i pedalate. Start je u 17 sati, ali planirajte doći ranije da bi izbjegli gužvu i prolongiranje starta. Nakon što svi stignemo do bine na Vilsu, slijedi zabava i podjela poklona.

I ne brinite se, ove godine biće dovoljno brojeva za sve, a samo oni koji dođu i budu vozili, moći će učestvovati u posebnom iznenađenju.

Dobrodošli!

ZA BAJKOVITO SARAJEVO!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!