Polazak
(subota) 07:00
Dužina rute
180 km
Polazna lokacija
Bihać, centar
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
74+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Humanost NE poznaje granice - Bihać - Vodice 2016.

RBK Japod već dvije godine ucestvuje na biciklističkom maratonu pod nazivom "Biciklistički maraton za Kornatske vatrogasce" , a u cast nastradalih vatrogasaca ( njih 13) na Kornatima u Hrvatskoj.
Maraton je u organizaciji BK Sutla iz Zagreba i DVD "Sesvetski Kraljevac i vozi se već dvije godine u duzini oko 375 km na relaciji Zagreb Vodice i koji se vozio tri dana.
Prve godine je ucestvovao jedan nas clan, prosle godine dva i clanovi vatrogasne jedinice Bihać u pratnji.
Ove godine, nazalost, sprijeceni smo da startamo iz Zagreba zbog poslovnih obaveza te smo odlucili da vozimo i ove godine, ali iz Bihaća.
Nadamo se da ćemo imati i ove godine podržku nase civilne zastite i vatrogasne jedinice Bihać , koja je zajedno snama prosle godine prisustvovala na manifestaciji u Vodicama - Kornatima i odala pocast nastradalim vatrogascima.
Ove godine ocekujemo veći odziv, jer se ide na dva dana, jedan dan se vozi iz Bihaća do Vodica oko 165- 180 km, a drugi dan prisustvujemo manifestaciji.
Kolege iz Tuzle već godinama dolaze na ovu manifestaciju te je nas klub i vatrogasna jedinica Bihać zajedno snjima pokazala da se suosjeća sa zrtvama i da vatra ne poznaje granice.
S toga, ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se prikljuce i da nas sto vise vozi i prisustvuje od 27.-28.08.2016 na gore navedenoj manifestaciji i jos jednom pokazemo da je grad Bihać i BiH uz porodice nastadalih i sve ljude koji rade za dobrobit svih ljudi, jer je i grad Bihać dozivio veliki pozar u kantonalnoj bolnici i bio svjedok uzasa koji vatra moze uciniti i zato je njihova zrtva bez obzire na granice duzna spomena i obiljezavanja i dokaz humanog poziva vatrogasca.
Prijave za događaj će se vršiti do srijede, 24.08.2016. godine radi sto bolje organizacije.
OBAVEZAN PASOŠ , KACIGA, ŠATOR, VREĆA ZA SPAVANJE!
SVAKI UČESNIK UČESTVUJE NA VLASTITU ODGOVORNOST TE ZA EVENTUALNU ŠTETU PREMA DRUGIM LICIMA ILI STVARIMA KLUB NE ODGOVARA!

VIŠE DETALJA USKORO....

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!