Polazak
(nedjelja) 17:00
Polazna lokacija
Sarajevo, Dobrinj
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
76+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Giro di Sarajevo 2016

Pedala je zakon! Upravo zato, u nedjelju 4. septembra izlazimo na glavne ulice Sarajeva da pokažemo svima zašto je to tako. U proteklih osam godina izborili smo se za staze, sada se idemo boriti za još više njih, i za parkinge koji će nam olakšati odlaske na posao, u školu, u izlazak, u kupovinu. Idemo pokazati koliko biciklista ima Sarajevo i zašto smo tako pozitivna masa koja mijenja grad nabolje svih ovih godina. Ovo je događaj koji pripada svima vama i koji svi vi kreirate svake godine. Potrebna je samo dobra volja i bajk - mi ćemo osigurati lijepu i ugodnu vožnju, dok okrijepljenjei poklone za sve učesnike obezbjeđuje Coca-Cola HBC. Coca-Cola će također pokloniti i vrijedne bicikle i kacige najsretnijima, dok su lijepe poklone obezbijedili i prijatelji iz kompanija Porsche Sarajevo i Ciklo Centar - BBK Igman.

Tehnički podaci:

Svi su dobrodošli, ali djeci ispod 12 godina nije dozvoljeno učešće iz sigurnosnih razloga, ni pod pratnjom roditelja. Preuzimanjem startnog broja prihvaćate uslove vožnje, što znači ukoliko ne budete mogli pratiti tempo kolone, minimalno 15km/h, morate se iz sigurnosnih razloga isključiti iz kolone i preći na trotoar. Naravno, još uvijek ste dobrodošli doći na cilj. Ovo su uslovi koje nalaže policija, te vas molimo da ih se pridržavate.

Ovo je rekreativna vožnja pod ograničenom brzinom i pod pratnjom policije. Svako narušavanje sigurnosti učesnika biće sankcionisano isključenjem sa rute uz, ako bude potrebe, asistenciju policije. Sigurnost je na prvom mjestu, uvijek i zauvijek.

Vožnja kreće tačno u 17 sati ispred škole Skender Kulenović na Dobrinji. Prethodna registracija nije potrebna. Podjela brojeva počinje na startu u 15 sati, i traje do 16:45. Nakon toga neće biti moguće preuzeti broj, ali se možete priključiti vožnji. Svi koji preuzmu broj prihvataju uslove učešća koji će biti podijeljeni u štampanoj formi. Pratite savjete redara i uživajte u vožnji dužine 16 km, sve do cilja koji će se nalaziti u VIlsonovom šetalištu. Nakon 15 minuta po dolasku zadnjeg učesnika na cilj kreće program sa pozornice i izvlačenje brojeva. Po preuzimanju poklona obavezni ste na pozornicu donijeti startni broj i ostaviti lične podatke našem redaru.

Prijava na ovom eventu je informativnog karaktera i ne garantuje vam registraciju na startu. Startni broj i okrijepljenje je obezbijeđeno za prvih 2.000 učesnika.

Ugodan Giro želi vam Team GIRO!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!