Polazak
(subota) 09:00
Dužina rute
37 km
Polazna lokacija
Čortanovci, Stražilovo
Kotizacija
30 kn
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
96+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Rekreativna MTB trka u sklopu XVII. Dunavskih čarolija

SUBOTA 27. Avgust 2016.
09:00h CROSS COUNTRY BICIKLISTIČKA TRKA
37 kilometara, Stražilovo - Čortanovci

CROSS COUNTRY BICIKLISTIČKA TRKA, Staza je identična velikoj stazi 6.kola VTL-a koje se takođe održava u okviru Dunavskih čarolija.

Staza je duga 39 km u kojima će se smenjivati asfalt, poljski putevi, šumske staze i makadam, uz spektakularnu završnicu na pešačko-biciklističkoj stazi u Čortanovcima.

Takmiči se u dve takmičarske kategorije apsolutna muška i apsolutna ženska kategorija.

Takmičari su obavezni da tokom trke nose kacigu i da na start dođu sa ispravnim biciklom i osnovnom opremom (dve rezervne gume, pumpa, inbus ključevi).

Kotizacija za učešće je 300 dinara u čega su uračunati: startni broj, osveženje na stazi, prevoz viška stvari od starta do cilja i medalje i praktične nagrade za prva tri mesta u obe kategorije.
Sponzor trke je Capriolo koji će najboljim biciklistima dodeliti praktične nagrade.
Kotizacija se uplaćuje na licu mesta najkasnije pola sata pre starta trke.

Čortanovci, planinarski dom Kozarica
Od 25 do 28 avgusta 2016. godine

Program akcije
ČETVRTAK 25. avgust 2016.
18:00h IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE
20:00h VII ČORTAFEST

PETAK, 26. avgust 2016.
17:00h VII ČORTAFEST
IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJA
20:00h ZVEZDE ČORTE – Muzički talent šou + SVIRKA + STAND UP

SUBOTA 27. Avgust 2016.
- IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE
- ČAMDžIJANjE DUNAVOM (Polazak kad se skupi dovoljan broj putnika)
09:00h CROSS COUNTRY BICIKLISTIČKA TRKA
37 kilometara, Stražilovo - Čortanovci
09:30h VI KOLO VOJVOĐANSKE TREKING LIGE
Velika staza 37 kilometara, Stražilovo – Čortanovci
Srednja staza 29 kilometara, Stražilovo - Čortanovci
10:30h VI KOLO VOJVOĐANSKE TREKING LIGE
Mala staza 16 kilometara, Čortanovci
10:00h VII ČORTAFEST (rezervni termin)
11:00h ODBOJKA NA PESKU
PROGLAŠENJE POBEDNIKA
13:30 Cross Country biciklistička trka
14:00 Vojvođanska treking liga
20:00h MUZIČKI KONCERT
21:00h NOĆNO POJEDINAČNO ORIJENTACIONO TAKMIČENjE
PROGLAŠENjE POBEDNIKA (tokom svirke)
Planinarska fotografija
ČortaFest
Najbolji promoter Dunavskih čarolija
Vernost Dunavskim čarolijama
Noćni orijentacioni kros

NEDELjA, 28. Avgust 2016.
10:00h PEŠAČKA TURA ČORTANOVAČKA TRANSVERZALA, 10 km
10:00h ODBOJKA NA PESKU
10:00h PLANINSKO TRČANjE
- Seniori 9km (3 kruga)
- Veterani, Seniorke, Juniori 6km (2 kruga)
- Veteranke, Juniorke 3km (1 krug)
12:00h SKOKOVI U VODU SLOBODNIM STILOM
15:00h PROGLAŠENjE POBEDNIKA
- Planinsko trčanje
- Skokovi u vodu
- Odbojka na pesku

OPŠIRNIJE O PROGRAMU

VII ČORTAFEST Festival planinarskog i avanturističkog filma ČortaFest u svojoj zvaničnoj selekciji ima filmove koji se bave planinarstvom i avanturističkim pohodima i to u najširem tumačenju ovih oblasti. Četvrtak 25 i petak 26 avgust projekcije filmova će biti na platou ispred planinarskog doma Kozarica. U Subotu 27 avgusta projekcije filmova će biti u prizemlju planinarskog doma Kozarica. Po zatvaranju konkursa za slanje filmova koji traje do 1 avgusta 2016 godine, satnica programa će biti usklađena sa brojem i minutažom filmova. Učešće na festivalu je besplatno uz prethodnu prijavu koju treba ispuniti i zajedno sa ostalim materijalom poslati na adresu festivala. Sve projekcije su naravno besplatne. Za gledaoce obezbeđeno besplatno konzumiranje grickalica. Za tri najbolja filma predviđene su plakete Mali, Srednji i Veliki komarac. Žiri festivala takođe može dodeliti i druga priznanja u različitim kategorijama. U prilogu ovog dopisa nalazi se aplikacija za učešće na festival i pravilnik ČortaFesta

IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE, zamišljena tako da izlagači radova sami određuju kako će izgledati njihov pano. Organizator akcije obezbeđuje neophodan materijal za uređenje panoa a na izlagaču je da svoje radove prezentuje kako misli da je najbolje. To podrazumeva apsolutnu slobodu u izboru fotografija, dimenzijama istih, komentare na panou, kao i svega ostalog što autor misli da mu može koristiti prilikom izbora za najboljeg izlagača na izložbi. Učešće na izložbi je potpuno besplatno a tri najbolja izlagača biće nagrađena priznanjima zlatni, srebrni i bronzani komarac. Izložba će biti postavljena na gornjem spratu planinarskog doma Kozarica.

MUZIČKI PROGRAM
ZVEZDE ČORTE, Šumski muzički talent šou kao novi vid zabave i strava provoda na Dunavskim čarolijama. Za samo malo svoje hrabrosti takmičari će dobiti potpuni doživjaj pravog muzičkog spektakla koji je ravnopravan sa doživljajem učešća na drugim sličnim mnogobrojnim emisijama koje zadnjih godina preplavljuju naše TV kanale. Najboljim pevačima ne možemo garantovati ni album za Grand produkciju ni spot koji će se danonoćno vrteti na Pink kanalima ali neka praktična i zanimljiva nagrada će svakako biti upriličena. Stvar je jednostavna, opustite se, uzmete mikrofon u ruke, izaberete pesmu i pustite glas a specijalni žiri će proceniti ko je od pevača bio najbolji i zaslužio da ponese laskavu titulu Zvezde Čorte 2016. U okviru ovog šou programa, nastupiće i Muzički duet koji će biti pratnja takmičarima ali će vas zabaviti muzikom i stand up komedijom a uz to će ovaj tandem biti i žiri koji će izabrati najbolje pevače. Na festivalu će pored najboljeg pevača, biti dodeljene i specijalne nagrade: Najbolji aranžman, najbolji stajling.
MUZIČKI KONCERT U subotu od 20h ispred planinarskog doma Kozarica biće upriličen koncert na kojem će nastupiti nekoliko mladih neafirmisanih lokalnih bendova i jedan nešto ozbiljniji bend kao “hedlajner” ovogodišnjeg muzičkog programa. Svi bendovi koji budu nastupili sviraće domaću i stranu rock i pop muziku. U okviru subotnje svirke, na livadi ispod planinarskog doma biće upaljena velika logorska vatra.

ČAMDŽiJANjE DUNAVOM višesatna vožnja po Dunavu uz obilazak plaže na Burmi, peščanog spruda i ostrva. Učesnicima se preporučuje da ponesu kupaće kostime a ako im se učini da ovo krstarenje kratko traje, mogu zatražiti reprizu i sledećeg dana. Cena po osobi je 200 dinara.

VI KOLO VOJVOĐANSKE TREKING LIGE
VELIKA STAZA – Start trke je ispred restorana na Stražilovu a cilj kod planinarskog doma Kozarica u Čortanovcima. Dužina staze je 39 kilometara. Staza ima 9 kontrolnih tačaka na kojima će takmičari dobiti vodu i osveženje. Veoma atraktivna staza sa dosta uspona i spusteva sa oko 800 metara visinske razlike. Kotizacija za učešće u trci je 300 dinara za koju će takmičarima biti obezbeđeni: pripremljena i markirana staza, startni broj, osveženje na stazi, prevoz viška stvari od starta do cilja, prevoz do starta, učesnički bedž i medalje za prva tri mesta u svim kategorijama. Takmiči se u kategorijama seniori, seniorke, veterani, veteranke. Kotizacija se uplaćuje na licu mesta najkasnije pola sata pre starta trke.
SREDNjA STAZA - Start trke je ispred restorana na Stražilovu a cilj kod planinarskog doma Kozarica u Čortanovcima. Dužina staze je 29 kilometara. Staza ima 6 kontrolnih tačaka na kojima će takmičari dobiti vodu i osveženje. Veoma atraktivna staza sa dosta uspona i spusteva sa oko 650 metara visinske razlike. Kotizacija za učešće u trci je 300 dinara za koju će takmičarima biti obezbeđeni: pripremljena i markirana staza, startni broj, osveženje na stazi, prevoz viška stvari od starta do cilja, prevoz do starta, učesnički bedž i medalje za prva tri mesta u svim kategorijama. Takmiči se u kategorijama seniori, seniorke, veterani, veteranke. Kotizacija se uplaćuje na licu mesta najkasnije pola sata pre starta trke.
MALA STAZA - Start i cilj trke je ispred planinarskog doma Kozarica u Čortanovcima. Dužina staze je 16 kilometara. Staza ima 3 kontrolne tačke na kojima će takmičari dobiti vodu i osveženje. Veoma atraktivna staza sa dosta uspona i spusteva, sa oko 350 metara visinske razlike. Kotizacija za učešće u trci je 300 dinara za koju će takmičarima biti obezbeđeni: pripremljena i markirana staza, startni broj, osveženje na stazi, prevoz viška stvari od starta do cilja, učesnički bedž i medalje za prva tri mesta. Takmiči se u kategorijama seniori, seniroke, veterani, veteranke. Kotizacija se uplaćuje na licu mesta najkasnije pola sata pre starta trke.
Mapu svih staza VTL-a i staze cross country trke dostavljamo u prilogu.

ODBOJKA NA PESKU Takmičenje počinje u subotu na peščanoj plaži u Čortanovcima kada se igra po grupama i po sistemu svako sa svakim. Svi mečevi u grupnoj fazi takmičenja se igraju na po jedan set. Dve najbolje plasirane ekipe iz jedne grupe idu u drugu fazu takmičenja koja će se igrati u nedelju. U drugoj, nokaut fazi takmičenja igra se na dva dobijena seta. Takmiči se u mešovitoj muško/ženskoj kategoriji bez starosne granice. Za prve tri ekipe na turniru predviđene su medalje za oba takmičara u timu. Prijavljivanje ekipa treba izvršiti najkasnije do četvrtka 25 avgusta Žreb za takmičenje je u subotu 27 avgusta u 11h ispred planinarskog doma Kozarica u Čortanovcima.

PLANINSKO TRČANjE: Takmiči se u kategorijama Veteranke/Veterani, Seniorke/Seniori i Juniorke/Juniori. Trči se pešačko-biciklističkom stazom kroz čortanovačku šumu, jedan krug je dug 3 kilometara. Za prva tri mesta u svim kategorijama predviđene su medalje.

NOĆNO POJEDINAČNO ORIJENTACIONO TAKMIČENjE, Start u subotu 27 avgusta 2016 u 21h ispred planinarskog doma Kozarica. Tip takmičenja je Skor orijentiring, kategorije Omladinke/omladinci (do 19 godina), Seniorke/seniori (+19), Veteranke/veterani (+45). Takmičarska karta 1:4000/2m, stanje od jula 2016, overa kontrolnih tačaka SI sistemom. Kotizacija za takmičenje se ne naplaćuje, prijave do 25 avgusta 2016 na Prijave na dan takmičenja će biti moguće samo u slučaju slobodnih karata. Nagrade za troje prvoplasiranih u svim kategorijama su medalje, traser staze Dr Borislav Stevanović.

ČORTANOVAČKA TRANSVERZALA je duga 10 kilometara i prolazi kroz najzanimljviije predele Čortanovaca. Staza je dobro markirana i može se preći samostalno za oko tri sata laganog hoda..

SKOKOVI U VODU SLOBODNIM STILOM, Posle uspešne premijere prošle godine Dunavske čarolije i ovoga puta organizuju ovu atraktivnu disiplinu. Takmičenje će biti održano na ostrvu koje se nalazi u blizini planinarskog doma Kozarica. Skokovi će se izvoditi sa drveta visokog 2 metara. Svaki takmičar ima pravo na tri skoka a žiri će ocenjivati najbolji od sva tri. Takmičari izvode skok po sopstvenoj volji i ideji a sva tri skoka od jednog takmičara ne moraju biti ista. Do ostrva će biti organizovan prevoz čamcem za sve takmičare i njihove navijače. Postoje dve takmičarske kategorije, apsolutna muška i apsolutna ženska a za prva tri mesta u obe kategorije dodeljuju se medalje.

Organizator zadržava pravo dopune programa novim disciplinama ili zanimacijama.
Organizator takođe zadržava pravo dopune nagradnog fonda po disciplinama, ukoliko se za to steknu uslovi.
SERVISNE INFORMACIJE

DOLAZAK U VIKEND NASELjE ČORTANOVCI – DUNAV
- Sopstvenim prevozom u Čortanovce se može doći putem Beograd – Novi Sad, sa skretanjem na raskrsnici Banstol. Ako dolazite iz pravca Novog Sada, skrećete levo na toj raskrsnici a ako dolazite iz pravca Beograda desno. Posle tog skretanja samo treba pratiti putokaze koji će vas odvesti do željenog mesta.
- Autobusom je teško doći do samog doma pa je naša preporuka da vaše vozilo ostavite u selu Čortanovci pa onda peške pola sata hoda do planinarskog doma. Putnička vozila, mini busevi i kombi, bez problema mogu stići do odredišta.
- Iz pravca Novog Sada postoji redovna autobuska linija do sela Čortanovci, odakle se može peške za pola, sata doći do planinarskog doma. Iz pravca Beograda možete doći autobusom do Inđije pa onda gradskim prevozom do Čortanovaca selo i dalje peške do mesta okupljanja.
- Svi putnički vozovi na liniji Novi Sad – Beograd i obrnuto, staju na železničkoj stanici Čortanovci-Dunav, odakle ima još 20 minuta hoda do planinarskog doma. Postoji i nova linija vozova koji staju samo na stanici Čortanovci selo.
Polasci vozova iz Beograda za stanicu Čortanovci – Dunav: 03:40, 04:58, 10:44, 15:30, 20:20
Polasci vozova iz Beograda koji staju samo na stanici Čortanovci selo: 05:57, 08:35, 10:05, 13:18, 16:35, 18:35, 23:05
Polasci vozova iz Novog Sada za stanicu Čortanovci – Dunav: 04:42, 07:11, 13:21, 15:24, 17:56, 19:28, 21:11
Polasci vozova iz Novog Sada koji staju samo na stanici Čortanovci selo: 05:40, 06:17, 09:10, 10:08, 11:05, 17:00, 20:30, 22:45
Kako god odlučili da dođete, a ako dolazite prvi put, naš vam je predlog da kontaktirate domaćina da bi vas sačekali gde treba i tako vam olakšali dolazak do planinarskog doma. Od raskrsnice Banstol, biće postavljeni putokazi pored puta do planinarskog doma Kozarica.

HRANA
- U subotu i nedelju je predviđen ručak za sve zainteresovane učesnike XVII Dunavskih čarolija. Za hranu je potrebno prijaviti se do 23. avgusta. Poneti svoju porciju i pribor za jelo. Za subotu se sprema pasulj a u nedelju gulaš. Organizator nema obavezu da obezbedi topli obrok onima koji se ne prijave za ručak do datog roka.
- Dokupljivanje hrane je moguće u selu Čortanovci, koje se nalazi na pola sata hoda od planinarskog doma Kozarica.
- Tokom trajanja akcije će se u planinarskom domu prodavati piće po popularnim cenama.
- Za vodu nije problem jer se odmah pored doma nalazi izvor sa pitkom i hladnom vodom.

PRENOĆIŠTE
- Moguće je obezbediti privatni smeštaj. Za ovu opciju potrebno je javiti se organizatoru posle čega ćete dobiti povratnu informaciju o smeštaju.
- Ispred planinarskog doma se nalazi prostrana livada pogodna za postavljanje šatora.
- Planinarski dom poseduje 20 kreveta bez posteljine a postoji mogućnost smeštaja još 10 ljudi na rezervnim sunđerima. Za noćenje u planinarskom domu potrebno je rezervisati smeštaj.

HIGIJENA
- Planinarski dom Kozarica poseduje kupatilo sa umivaonikom i dva tuša koji će biti na usluzi samo takmičarima u sportskim disciplinama i korisnicima planinarskog doma,
- Ispred doma će biti postavljeni poljski tuševi koje mogu koristiti svi učesnici akcije,
- Ispred doma se nalazi i česma,
- U sklopu planinarskog doma postoji wc sa dve kabine,
- Kupanje u Dunavu je moguće i na plaži i na peščanom sprudu, uz maksimalni oprez svih kupača,
- Za one koji noće u privatnom smeštaju kupatilo se podrazumeva.

TROŠKOVI
Cena ručka u subotu (pasulj) 200.oo dinara
Cena ručka u nedelju (paprikaš) 300.oo dinara
Kotizacija za učešće na Vojvođanskoj treking ligi 300.oo dinara
Kotizacija za biciklističku Cross Country trku 300.oo dinara
Čamdžijanje po Dunavu, 300.oo dinara
Majice Dunavskih čarolija 500.oo dinara
Noćenje u planinarskom domu Kozarica 500.oo dinara
Cene pića biće popularne

NAGRADE I PRIZNANjA
- Sva planinarska društva, klubovi i ostale organizacije koje budu učestvovale na XVII Dunavskim čarolijama, dobiće zahvalnice za učešće na akciji,
- U sportskim takmičenjima su predviđene medalje za prva tri mesta u svim disciplinama i svim kategorijama,
- U sportskim takmičenjima se neće dobijati zasebne diploma,
- Za prva tri mesta na izložbi planinarske fotografije dobija se priznanje zlatni, srebrni ili bronzani komarac.
- Za prva tri mesta na ČortaFestu, dele se priznanja Mali, Srednji i Veliki komarac. Žiri može podeliti i druge nagrade filmovima koji budu prikazani,
- Nagrada za najboljeg promotera akcije - diploma i majica,
- Nagrada za vernost Dunavskim čarolijama - plaketa i majica,
- U skladu sa mogućnostima, organizator će podeliti i neke specijalne nagrade.
- Takođe u skladu sa mogućnostima, organizator će povećati fond nagrada za neke od disciplina

OSTALE INFORMACIJE
- Majice Dunavskih čarolija možete naručiti najkasnije do 15 avgusta na dole upisani mejl ili broj telefona.
- Možda ste već čuli za čortanovačke komarce koji mogu biti veoma naporni. Za njih nemojte brinuti jer će ceo prostor oko planinarskog doma Kozarica i livada sa šatorima biti tretirani ubojitim otrovima koji će rešiti ovaj problem. Komarci će namenski biti pošteđeni na trkačkim i biciklističkim stazama, u cilju stimulisanja takmičara da što pre završe trku.
- Svi koji se budu kupali u Dunavu rade to na sopstvenu odgovornost.
- Vođe grupa pomažu u dobroj organizaciji akcije tako što će prilikom dolaska na akciju ispuniti prijavne listove kako bi domaćin imao tačnu evidenciju o broju učesnika. Prijavne liste možete preuzeti i na mejlu i doneti ih već popunjene čime ćete znatno olakšati organizatoru.
- Da bi XVII Dunavske čarolije bile uspešno organizovane, biće nam potrebna pomoć svih učesnika pa vas ovom prilikom molimo da svoje učešće i u sportskim disciplinama i u ostalom program Čarolija, najavite bar pet dana pred početak akcije (do 20. avgusta 2016).
- Prilikom prijavljivanja potrebno je navesti broj učesnika koji dolaze, da li je za njih potrebno spremati ručak i za koje dane, kada i kojim prevozom dolazite.

Putem e-maila: gorstaci.indjija@gmail.com

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!