Polazak
(petak) 21:00
Dužina rute
10 km
Polazna lokacija
Podgorica, Trg nezavisnosti
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
14+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

35. Critical Mass

Podgoričko ljeto je u punoj snazi, pa će julska biciklistička vožnja biti tradicionalno noćna, a Biciklo.me zakazuje ovaj trideset peti po redu Critical Mass za petak, 29. jula.

Početak zajedničkog pedalanja predviđen je za 21 sat, a okupljanje će početi pola sata ranije na Trgu nezavisnosti, gdje će se biciklisti i biciklistkinje zagrijavati uz DJ Fahrudin Krcic.

Prva ovogodišnja noćna kritična masa biće posvećena kampanji pod nazivom #LightUpMyBike, čiji je cilj da podigne svijest biciklista o važnosti posjedovanja svjetala na dvotočkašima. Svjetla na biciklu, kako naprijed, tako i pozadi, preduslov su za bezbjednu vožnju po mraku, kada je saobraćaj i najopasniji. Osvjetljenje ne služi samo da bi biciklisti vidjeli put ispred sebe, već i da drugi učesnici u saobraćaju, a naročito vozači automobila, mogu jasno da uoče one koji pedalaju. I ne samo to, svjetla na biciklu su i prijatelj novčanika, jer svi koji ne posjeduju adekvatno osvjetljenje rizikuju paprenu novčanu kaznu.

U uvertiri vožnje, svi biciklisti/biciklistkinje koji ne budu propisno osvijetljeni moći će da po sniženim cijenama kupe svjetla, fluorescentne prsluke i ostalu opremu od prodavaca iz radnji Tempo - MTB web portal i internet prodavnica i Bajkeraj - Bike Run & More, koje će na Trgu imati svoje štandove.

Prije vožnje, Biciklo.me će u saradnji sa NVO Green Home podijeliti nagrade za najboljih 5 fotografija sa osvijetljenim biciklima koje pedalaši/pedalašice pošalju Facebook stranici ovog udruženja. Fotografije se mogu slati do četvrtka, 28. jula u ponoć.

Nakon okončanja vožnje, bicikliste i biciklistkinje očekuje i žurka na Trgu, a DJ Krcko i Biciklo.me obećavaju nezaboravan provod.

Vidimo se u petak veče!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!