Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi . Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 08:00
Dužina rute
51 km
Polazna lokacija
Beograd, Pančevački most
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
110+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklom i vozom na kupanje - bazen Devojački bunar

Po ovakvoj vrućini najbolje osveženje je kupanje u bazenu sa prirodnom izvorskom vodom. Najlepši bazen okružen borovom šumom je u Devojačkom bunaru.
Kako stići do Devojačkog bunara !?.

Ako hoćete biciklom od Pančevačkog mosta do Devojačkog bunara ima oko 51 km. U tom slučaju dovoljno je krenuti u 8:00 od mesta tradicionalnog okupljanja ispod Pančevačkog mosta kod autobuske stanice, gde staju autobusi koji idu u pravcu Karaburme. Odmah posle semafora i pešačkog prelaza. To je oko dva i po do tri sata efektivne vožnje.

Pravićemo i dve kratke pauze u Pančevu i u Banatskom Novom Selu. A u povratku možemo da ubacimo bicikle u voz i da se od Vladimirovca prevezemo do Dunav stanice u Beogradu.
ili jednostavno vozom iz Beograda od Dunav stanice do stanice Vladimirovac.

Voz polazi u 7:25, a u Vladimirovac stiže u 8:22. Odatle se biciklom brzo stiže do Devojačkog bunara (7 km).
U povratku iz Vladimirovca imamo polaske u 14:52 i 19:07.

Možda je bolji ovaj ranije, ali možemo se još dogovoriti kada da krenemo.
Dunav stanica se nalazi u Poenkarovoj ulici.

Cena povratne karte je 308 dinara.
Ulazak na bazen se plaća, a u blizini ima par dobrih restorana gde se može ručati. Pored restorana "Plava dama" meni se najviše dopala kafana "Moj raj" !.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!