Polazak
(petak) 05:00
Polazna lokacija
Međugorje, centar
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
61+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklisti za mir biciklističko hodočašće Međugorje - Padova - Međugorje

Biciklisti za mir:
Biciklističko hodočašće Međugorje – Padova, Padova - Međugorje

Članovi biciklističkog kluba Brotnjo, njih dvanaest, dana 15.07.2016. kreću na biciklističko hodočašće iz Međugorja u Padovu. Ideja za ovim biciklističkim hodočašćem došla je od Giancarlo Bordignona talijanskog hodočasnika koji od 1985. kao vodič dolazi u Međugorje. Giancarlo već dugi niz godina organizira vjerska hodočašća, a zadnjih godina krenuo je sa organizacijom i biciklističkih hodočašća. Tako već pet godina biciklisti iz Padove organizirano dolaze u Međugorje, gdje se i razvilo prijateljstvo sa mjesnim biciklističkim klubom Brotnjo. Braća i prijatelji kako po biciklu, tako i po ljubavi prema Međugorju, Padovi, sv. Anti, Kraljici Mira, odlučili su se na zajedničko dvosmjerno biciklističko hodočašće iz Međugorje prema Padovi u kojem će sudjelovati članovi BK Brotnjo, te iz Padove prema Međugorju u kojem sudjeluju talijanski biciklisti.

Do Padove ćemo biciklirati kroz sedam etapa. Svaki dan će se voziti od 100-150km. Zbog velikih vrućina prakticirati ćemo rane vožnje gdje će polazak svaki dan biti oko 5:00h ujtro, planiramo da s bicikliranjem svaki dan završimo najdalje do 13:00h, nakon čega slijedi smještaj u hotel, odmor, u mjestima gdje budemo blizu mora i opuštanje u moru. Dok smo večer planirali za večernju misu, zajedničku molitvu i odlazak na počinak, rekao nam je Franjo Lovrić predsjednik biciklističkog kluba Brotnjo. Lovrić je nadodao kako je više ciljeva ovoga biciklističkog hodočašća kao zahvale Bogu, Djevici Mariji i sv. Anti za sva dobra koja nam daruju. Prvi cilj je zasigurno evangelizacija i širenje poruke Međugorja gdje nam biciklo služi samo kao sredstvo u realiaciji tog cilja. Drugi cilj je sama promocija biciklizma i poticanje na rekreativno bavljenje sportskim aktivnostima, dok se treći cilj odnosi na bratimljenje hercegovačkih i talijanskih biciklista i ukazivanje na univerzalne vrijednosti sporta i vjere u današnjem svijetu.

Sami inicijator ovog biciklističkog hodočašća Giancarlo Bordignon rekao je kako će svatko tko se odlučio poći na ovo biciklističko hodočašće dati svoje osobno svjedočanstvo, doživjeti iskustvo Očeve nježnosti koja se u ovoj posebnoj prigodi iskazuje kroz prijateljsko bicikliranje u kojemu se dijeli snaga, umor, uslužnost i pozornost prema drugima. Zanimljivo biciklističko hodočašće koje povezuje dva modela „nasljedovanja Krista“. Marija, Kraljica mira, prva učenica svojega Sina, pokazuje nam put obraćenja preko dara molitve svetog Antuna Padovanskog, slavnog propovjednika evanđelja i zaštitnika siromaha i patnika. Svjedočanstvo ove posebne inicijative biciklističkog hodočašća doživljava 2016. svoje peto izdanje kako biciklisti iz Padove dolaze u Međugorje, te prvo izdanje kako biciklisti iz Međugorja idu u Padovu.

Samu organizaciju je preuzela Agenzia Viaggi Avvenire di Pace iz Padove te će se ove dvije skupine biciklističkih hodočasnika sastati kako na svom putu gdje će biti upriličeno druženje, kao i po povrtku Hercegovačkih biciklista iz Padove gdje će ih u Međugorju dočekati talijanski biciklisti nakon čega će uslijediti zajedniča molitva i zahvala Kraljici Mira na Podbrdu.

Mnogi su svojom pomoću omogućili ovo biciklističko hodočašće, između ostalih: gore navedena agencija Avvenire di Pace, Irish House Međugorje, Caffe Bar i Souvenir shop Križevac, Hercegovačka Pivovara Mostar, Tomo i Maja Sivrić.

Mir Vam i dobro!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!