Polazak
(subota) 07:00
Trajanje
2 dana
Dužina rute
72 km
Polazna lokacija
Mostar, ispred Ciklocentra
Kotizacija
- - - -
Broj pregleda
21+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Nekropole Goražde i Foča

Brdsko-biciklističko udruženje MTBA zajedno sa partnerima iz Mostara, Sarajeva i Vlasenice, poziva vas na dvodnevnu vožnju i druženje 16. i 17.07.2016. u Goražde i Foču.

Radi se o završnim vožnjama u sklopu projekta “Biking and Heritage for Bosnia and Herzegovina” koji se realizuje grant sredstvima Ambasade Sjedinjenih američkih država u BiH, i u sklopu kojeg se posjećuju nekropole stećaka nominovane za UNESCO listu svjetske baštine u BiH.

Raspored vožnji je slijedeći:

Subota, 16.07.2016. obilazak nekropole ŽILIĆI u opštini Goražde. Tura kreće iz Goražda u 12:00, a detalji vožnje mogu se pogledati na sljedećem linku: https://www.runtastic.com/en/routes/gorazde

Nedjelja, 17.07.2016. obilazak nekropole MRAMOR u opštini Foča. Tura kreće iz Foče u 11:00, a detalji vožnje mogu se pogledati na sljedećem linku: https://www.runtastic.com/en/routes/foca-1

Obzirom da je tura dvodnevna, okupljanje i polazak je u subotu 16.7.2016, iz Mostara je u 7:00 ispred Ciklocentra, a iz Sarajeva u 8:00 sa parkinga iza velikog Konzuma (bivši Merkator) na Dobrinji. Noćenje je obezbijeđeno u Goraždu za sve učesnike.

Prijave za vožnju na facebook i internet stranici udruženja odnosno projekta i forumu mtb.ba portala. U prijavi obavezno navesti kontakt telefon.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!