Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 09:30
Dužina rute
20 km
Polazna lokacija
Kladovo, kružni tok
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
88+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Đerdapska biciklistička vožnja

Bajk Fest koji se održava 2. jula u Kladovu okupiće ljubitelje biciklizma i avanture i kroz zanimljiv program i zajedničku vožnju predstaviće novi turistički proizvod - Đerdapsku biciklističku rutu.

Đerdapska biciklistička ruta koja povezuje Kladovo i Drobeta Turnu Severin dugačka je 228 km i sastoji se od šest manjih ruta koje imaju za cilj da upoznaju bicikliste sa kulturnim i prirodnim blagom ovoga kraja. Mapirano je 15 tačaka, sedam u Srbiji, sedam u Rumuniji i jedna zajednička, a svaka od njih predstavlja jednu od atrakcija koje stvaraju uspomene za ceo život.

Đerdapska biciklistička ruta ima za cilj da pruži priliku domaćem stanovništvu da aktivno provedu svoje slobodno vreme, dok inostrane turiste želi da motiviše da provedu više vremena u ovom regionu. Razvoj rute je podržan od strane Nemačke ogranizacije za međunarodnu saradnju GIZ u Srbiji i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, a na samom događaju biće lansiran i novi sajt koji će predstaviti rutu, njene putanje i atrakcije.

Okupljanje je planirano u Kladovu na kružnom toku na ulasku u grad (Ulica 22. septembra) 2. jula u 09:30 časova i nakon kratke gradske vožnje u Kladovu, biciklisti će se odvesti do Dobreta Turnu Severina i kampa Balotesti gde će učestvovati u brojnim programima, kao što su biciklističke igre i muzički programi, dok će u Kladovu imati prilike da se oprobaju u besplatnim vožnjama kajakom. Ne zaboravite pasoše! :)

Bajk Fest deo je festivala Blue Week (Plava nedelja) koji ima za cilj da proslavi Međunarodni dan Dunava, a u organizaciji događaja učestvuju Dunavski centar za kompetenciju, Turisticka Organizacija Kladovo, udruženje Cyclomaniacs, Biciklističko udruženje Đerdap - Kladovo i udruženje Wild Serbia.

POGLEDAJTE DETALJAN PROGRAM: https://www.facebook.com/IronGateCycling/photos/pcb.1552153925090792/289278288087888/?type=3&theater

Za sve ljubitelje avanture spremili smo i sjajno znenađenje 2. u okviru Blue Rowing programa. Na sunčanoj plaži u Kladovu imaćete priliku da potpuno besplatno isprobate uzbudljive kajak ture, vođene od strane Wild Serbia tima. Požurite i prijavite se što pre tako što ćete izabrati jednu od pet ponuđenih tura i poslati mejl na naznačenu adresu na sajtu: http://blueweek.org/blue-rowing/

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!