Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi . Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(petak)
Trajanje
4 dana
Polazna lokacija
Zagreb, Trg bana Jelačića
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
408+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Zagreb - Knin

Maraton
Zagreb - Knin 2013

U planu je u petak, 2.8 2013 u 15.00h krenuti za Knin biciklima sa glavnoga gradskog trga bana Josipa Jelačića u spomen svim braniteljima u "Operaciji Oluja".
Nas 20-ak prijatelja, članova društva Forum.Hr, poznanika i zaljubljenika u biciklizam i ljubimca na dva kotača došli smo na ideju da odvozimo maraton u trajanju četiri dana sa STARTOM maratona 2.8 a zadnji završni datum dolaska planiran je za 5.8.2013!
Riječ je o cca 350km dugom maratonu od Zagreba do Knina i što se vožnje tiče, podijelili smo cijeli put u 4-i etape kako bi dijelovima Hrvatske kojima prolazimo i uživali uz druženje kampirajući putem..
a plan bi izgledao otprilike ovako:

1. dan - 60km

START u 15.00h sa trga.. smjer Brezovica-Pisarovina-Karlovac gdje 1. dan stajemo i kampiramo uz dogovoreni smještaj kod prijatelja Dona!

2. dan - 100km

Smjer Karlovac-Korenica, gdje se pri dolasku u kamp smještamo i noćimo! Prolaskom kroz Plitivička Jezera stajemo na odmor a također imamo organiziran i ručak za sve učesnike maratona po promocijskim cijenama!

3. dan - 150km

Smjer Korenica-Knin-Čavoglave

4. dan - 40km

Iz Čavoglava krečemo te u Knin dolazimo u popodnevnim satima kako bi sudjelovali u cermoniji i procesiji gdje položemo svijeće za poginule branitelje!
Iza ceremonije je predviđen odmor, a navečer je organiziran vlak za povratak prema Zagrebu. Vlak kreče oko 22.00h a planira se da je u Zagrebu u sitnim jutarnjim satima.. 05.30h!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!