Polazak
(nedjelja) 10:00
Dužina rute
40 km
Polazna lokacija
Park prirode "Hutovo blato", ispred hotela "Park"
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
324+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklijada "Hutovo blato"

U povodu obilježavanja 115. godišnjice od puštanja u promet uskotračne pruge na području Hercegovine, u nedjelju, 03.07.2016. godine, na području Hutova blata upriličit će se Ćirina biciklijada na kojoj se očekuje više od stotinu biciklista iz cijele BiH, ali i iz susjednih zemalja.

Biciklijada se organizira u sklopu projekta ‘’Bicikliranjem kroz povijest’’ – Revitalizacija stare uskotračne pruge ‘’Ćiro’’ koji se realizira uz financijsku potporu Europke unije.

Star i cilj je u Parku prirode "Hutovo blato", ispred hotela "Park" na Karaotoku, s početkom u 10:00 sati.

Tehničke karakteristike staze: dužina: 40km, uspon: 400m
Vozi se asfaltnom cestom prema Neumu (uspon) a povratak je trasom bivše uskotračne pruge koja je makadam ali je sada uređena. Nema više tucanika kao prije pet godina, a moći će se i mostom prolaziti bez problema.


Za sve sudionike osiguran je ručak na Karaotoku te osvježenje kod stare željezničke stanice u Brštanici.

Bicilijada se vozi područjem Parka prirode Hutovo blato te uređenom makadamskom trasom bivše uskotračne pruge od Dračeva do Brštanice. Trasa biciklijade prolazi kroz 10 tunela i preko dva mosta, a vozit će se obodom Hutova blata s kojeg se pruža fantastičan panoramski pogled na park prirode.

Biciklijada se organizira uz podršku Biciklističkom kluba Mostar, Parka prirode Hutovo blato, hotela Park na Karaotoku te vode Leda

Projekt ‘’Bicikliranjem kroz povijest’’ – Revitalizacija stare uskotračne pruge ‘’Ćiro’’ financira Europska unija u okviru Programa Prekogranična saradnja Hrvatska - Bosna i Hercegovina, a implementira Javno preduzeće “Vjetrenica-Popovo polje” Ravno i partneri Regionalna razvojna agencija REDAH, Regionalna razvojna agencija DUNEA, Udruga za promociju biciklizma „Hercegovina Bike“, Turistička zajednica Općine Konavle, Turistička organizacija Opštine Trebinje te općine Čapljina, Ravno i Neum.

Projektom je predviđeno uređenje i obilježavanje biciklističke trase od Mostara do Dubrovnika i Konalava, te do Trebinja u dužini oko 200 kilometara.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!