Polazak
(subota) 08:30
Dužina rute
95 km
Polazna lokacija
Generalski stol, kod doma
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
153+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

8. Bajina etapa

Osmu godinu za redom u Generalskom se Stolu vozi 95 kilometara duga Bajina etapa, do Rastoka.

Organiziraju je zajednički Fitness centar Blue Gym iz Karlovca i Planinarska sekcija Sportskog društva Generalski Stol u spomen na svoga člana i velikog prijatelja Martina Škrtića Baju.

Podsjetimo, Baja je bio veliki zaljubljenik u sport: bodybuilding, nogomet, planinarenje, biciklizam... S prijateljima je planirao biciklističku rutu od njegovog rodnog Generalskog Stola do Rastoka. Nikada je nije uspio odvoziti jer je iznenada preminuo sa samo 24 godine.

Te prve godine odvozila su je samo četvorica njegovih prijatelja, a onda se svake godine pridruživalo sve više ljudi.

Veliki odaziv očekuje se i na ovogodišnjoj Bajinoj etape koja će se održati u subotu, 11. lipnja. Vozi se od Generalskog Stola do Rastoka, punih 95 kilometara, kotizacije nema, a ni bojazni da se radi o nemogućoj misiji.

Naime, ne vozi se brzo - prosječno 22 kilometra na sat, uvijek se čekaju oni koji malo zaostanu, u pratnji je policija i hitna, ali i dvije 'metle' spremne uskočiti onima kojima više ne ide.

Svi koji iz Karlovca ili Duge Rese žele ove subote odvoziti Bajinu etapu, a nemaju prijevoz do Generalskog Stola javiti se mogu osobno u Blue Gym ili na njihov facebook. Prijevoz će biti osiguran, a kreće se iz Karlovca ispred Blue Gyma u 8 sati. Start biciklijade u Generalskom je u 9 sati.

Svaki sudionik za uspomenu dobiva majicu.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!