Polazak
(nedjelja) 07:00
Polazna lokacija
Mokra Gora, Previja
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
60+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Mokra Gora MTB Downhill 2016.

Pozivamo vas na jedinstvenu avanturu tokom koje ćete voziti biciklo prostranim livadama planine Mokre gore i uživati u atraktivnom biciklističkom spustu od vrha Berim do jezera Gazivode.

U cilju promocije brdskog biciklizma kao novog turističkog proizvoda u Ibarskom Kolašinu, Outdoor In, Biciklističko udruženje "Točak" iz Kosovske Mitrovice i Institut za teritorijalni ekonomski razvoj - InTER organizuju jedinstvenu turističko sportsku manifestaciju "Mokra Gora MTB Downhill". Ova manifestacija se organizuje u okviru projekta "Hajde da radimo turizam zajedno" koji realizuje InTER a finansira Ambasada Finske.

Mokra Gora MTB Downhill se organizuje 12. juna 2016. godine. Za sve učesnike je obezbeđen autobuski prevoz iz Kosovske Mitrovice (polazak sa glavnog mosta u 7h ujutru) i iz Zubinog Potoka (polazak sa benzinske pumpe u 8h ujutru). Organizatori su takođe obezbedili kamion u kojem će se transportovati bicikle.

Trasa staze:
Trasa kojom će se voziti tokom ove manifestacije je osmišljena na način da bude pristupačna svim kategorijama ljudi, od profesionalnih biciklista do amatera prosečne fizičke kondicije (bilo da su muškog ili ženskog pola), ili deci starijoj od 14 godina.

Program obuhvata prevoz učesnika do lokacije Previja, koja se nalazi na padinama planine Mokre gore, odakle se kreće na avanturu. U početku nas očekuje vožnja laganim usponom do Damnjanove česme gde ćemo uzeti vodu za piće, a zatim do Crnog krša odakle se pruža neverovatan pogled na kanjon Crne reke. U nastavku vozimo do Savinog jezera a zatim i do Savine vode gde ćemo stati da zahvatimo vodu. Od Savine vode nastavljamo put Berima, jednog od najlepših vrhova Mokre gore sa kog se pruža neverovatan pogled na Ibarski Kolašin. Sa Berima nastavljamo vožnju prostranim livadama Mokre gore gde ćemo proći pored mnogobrojnih jezerca koje karakterišu ovu planinu.

U nastavku ćemo doživeti nezaboravni biciklistički spust od oko 15km do jezera Gazivode. Tokom te vožnje napravićemo pauzu u jednom seoskom domaćinstvu u selu Vukojeviće gde za pristojnu cenu možete uživati u specijalitetima ovog kraja (opciono, niste u obavezi da koristite ovu uslugu). Nakon pauze nastavljamo do jezera Gazivode odakle laganom vožnjom dolazimo do sela Kovače gde će nas čekati autobus i kamion za povratak kući.

Očekivani povratak iz Kovača je 17h, u 17:30h smo u Zubinom Potoku a u 18:30h u Kosovskoj Mitrovici.

Pored prevoza, organizatori će obezbediti neophodne vodiče koji će voditi grupu tokom cele manifestacije.


Prijava:
Učešće na ovoj manifestaciji je besplatno, ali je potrebno da sami obezbedite bicikle za sebe (organizatori nemaju mogućnost da obezbede bicikle za učesnike ovog događaja). Broj učesnika je organičen brojem mesta u autobusu.

Prijave slati isključivo putem linka: https://www.surveymonkey.com/r/PMRWF95

Takođe nas možete kontaktirati putem e-mail adrese: office@ibarski-kolasin.org.

Usudite se da zamislite nemoguće i spremite se za avanturu u Ibarskom Kolašinu!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!