Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi . Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 09:00
Dužina rute
12 km
Polazna lokacija
Makarska, riva, ispred zgrade Grada
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
184+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

14. Biciklijada Makarska

S proljećem dolazi i vrijeme tradicionalnih biciklijada, koje se održavaju u Makarskoj. Suradnja Savjetovališta Lanterna i Biciklistickog kluba Makarska u organiziranju biciklijada i radionica
osmišljavanja slobodnog vremena djece i mladih traje i dalje. Biciklijada koju organiziraju SAVJETOVALIŠTE LANTERNA i BICIKLISTIČKI KLUB MAKARSKA jedna je od najvećih manifestacija te vrste u Republici Hrvatskoj. To je događanje na koje se posebno rado odazivaju najmlađi
građani Makarske rivijere ­ djeca, dovodeći sa sobom roditelje, bake, djedove, tete, barbe i susjede.

Ovogodišnja 14. tradicionalna Biciklijada u Makarskoj će se održati 04. lipnja 2016. godine (od 9-13 sati), na veselje i ushit svih sudionika koji će zagospodariti gradom bez vozila na motorni pogon, uz poklon majice, zabavni program i lutriju, kad će na jednoj od najljepših riva bicikli, romobili i role biti potpuni vladari.

Početak manifestacije i završno događanje će biti na rivi ispred zgrade
Grada, dok se večer prije (petak, 03. lipnja) organizira radionica servisiranja bicikla te koncert
makarskih glazbenika.

I ovom 14. Biciklijadom će, kao i do sada, dominirati djeca, mladi, građani te turisti s cijelog Makarskog
primorja i šire. Jedan od ciljeva je ponovo pokazati kako smo solidarni i ekološki osvijesteni te dobrodušni promicatelji aktivnosti najmlađih sugrađana. Cilj ovakvih aktivnosti je prevencija fizičkog i psihickog zdravlja - aktivan odmor želimo suprotstaviti dosadi te utjecati na smanjenje interesa za uzimanje droga i alkohola. Napominjemo kako je cilj Biciklijade također i razvijanje odgovornog odnosa u prometu pa i ove godine posebno želimo skrenuti pozornost na zaštitu djece kacigama.

Ruta: Grad Makarska (zatvoreno za promet vozila na motorni pogon, 3 kruga oko 12 km.

Kotizacija: Sve je besplatno (uključujući i majice za sve učesnike)

Planirani broj ucesnika: oko 1.000 osoba

Mrezna odredista: Facebook/BK Makarska i www.savjetovaliste-lanterna.hr.

Na dobro nam dosla i ova 14. Biciklijada u Makarskoj!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!