Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 10:00
Dužina rute
40 km
Polazna lokacija
Jablanica, nekropola Dugo Polje
Kotizacija
- - - -
Broj pregleda
76+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Nekropola Blidinje – Ramsko jezero 2016.

Brdsko-biciklističko udruženje MTBA zajedno sa partnerima iz Mostara, Sarajeva i Vlasenice, poziva vas na biciklističku vožnju i druženje u nedjelju 22.05.2016.

Vožnja i druženje su dio aktivnosti projekta “Biking and Heritage for Bosnia and Herzegovina” koji se realizuje grant sredstvima Ambasade Sjedinjenih američkih država u BiH, i u sklopu kojeg se posjećuju nekropole stećaka nominovane za UNESCO listu svjetske baštine u BiH.

Biciklistička vožnja kreće sa nekropole stećaka u Dugom polju na Blidinju u 10:00 a završava na nekropoli stećaka Ravanjska vrata (Opština Kupres).

Okupljanje i polazak iz Mostara je u 7:30, ispred Ciklocentra, a iz Sarajeva u 7:30 sa benzinske pumpe braća Mujić (Stup).

Detalji vožnje mogu se pogledati na sljedećem linku: https://www.runtastic.com/en/routes/blidinje-kupres-2

Sredstvima Ambasade obezbjeđen je prevoz za po 10 osoba sa biciklima, iz Mostara, Sarajeva i Vlasenice, a ostali koji žele učestvovati trebaju obezbjediti vlastiti prevoz.

Prijave za vožnju na facebook i stranici udruženja (https://www.facebook.com/groups/BHTours.info/) ili na MTB.ba forumu.

U prijavi obavezno navesti kontakt telefon.

Obavezna oprema: Ispravan brdski bicikl, kaciga i rukavice

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!