Polazak
(subota) 08:00
Dužina rute
202 km
Polazna lokacija
Otočac, parkiralište Bistroa Ribič
Kotizacija
9,29
Organizator kontakt
Broj pregleda
100+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

BRM 200 km Otočac 2016.

Hej ti,

želiš li obići još jedan dio planinske i divlje Hrvatske u sklopu breveto maratona nacrtaj se s ispravnim biciklom i potrebnom opremom 28. svibnja prije 8:00 sati ujutro na obali rijeke Gacke u Otočcu. Na programu će biti 202 km asfaltnim cestama čiste Like.

Od vodenih površina gledat ćeš krašku krasoticu Gacku i ljepoticu Liku u Krušičkom jezeru.

Planinskih profila i prijevoja bit će puno više za nabrojat. Mala Kapela, Plješivica (samo za gledanje), Mrsinja, Ljubovo i Velebit sa svojim mnogobrojnim sastavnim dijelovima, Senjsko Bilo ili Nadžak na primjer, će davati lijepe vizure bukovih i crnogoričnih šuma, visokih stijena, širokih vidokruga … i tražiti da iskažeš napor kako bi savladao njihove uspone, serpentine i prijevoje.

Sve što je pisalo u najavi 400 km breveta o živom svijetu uz trasu maratona, stoji i ovdje. Možda se još koja pastrva iz Gacke izbaci iz vode za nekim kukcem dok budeš vozio po obali ili te kakav gnjurac il’ divlja patka poplaše u niskom letu iznad vodene površine.

Na kraju se možeš opustiti u društvu istomišljenika, razmijeniti iskustva i ispričati koju lovačku priču uz dobru papicu i osvježenje.

Prije polaska, obvezno pročitaj i prouči, putnu knjigu. Imaš li namjeru vozit u turističkom ritmu i završit po mraku nemoj zaboravit bicikl opremit odgovarajućom rasvjetom i ponijeti reflektirajući prsluk.

Nemoj ne doći i propustit ovaj breveto.

Prijave

Startna pristojba iznosi 70 HRK. Po uspješno završenom brevetu možeš dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 HRK. Prijaviti se možeš do 26. svibnja u 23:59. U prijavi navedi svoje ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji te mogu dobit za vrijeme breveta

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!