Polazak
(subota) 19:00
Trajanje
3 dana
Dužina rute
10 km
Polazna lokacija
Zagreb, park Ribnjak
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
522+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Kritična masa & Pedalafest 2016. UPDATE!

KRITIČNA MASA

U sklopu Pedalafesta (www.pedalafest.eu) vozimo opet jednu veselu i šarenu kritičnu masu! :D Slavimo peti rođendan udruge Sindikat biciklista!
Kritična masa je vožnja s porukom u kojoj se biciklisti okupljaju s ciljem da gradskim vlastima pokažu koliko ih ima i da žele bolju biciklističku infrastrukturu. Cijela vožnja ima pozitivnu i veselu atmosferu u kojoj biciklisti imaju priliku provozati se gradom ujedinjeni željom za promjenom. Pridružuju nam se i zaposlenici iz gradskih službi: vatrogasci, policajci i čistači na biciklima!

Okupljamo se u parku Ribnjak 4.6.2016. u 19h, od kuda krećemo u vožnju po gradu! Dođite nam i ranije, program traje cijeli dan: osim stručnih sadržaja koji se odvijaju u Centar mladih Ribnjak, park Ribnjak ugošćuje likovne, glazbene i akrobatske radionice, performanse, igre… Sve završava ispred Klub Močvara s revijom bicikala, dodjelom nagrada za sudionike nacionalne kampanje Biciklom na posao i kasnije glazbenim programom: DJ Vlad, Bambi, Strobelyx, Marko i Darko, Soul Brothers i Pytzek.

Vozimo se rutom: Ribnjak, Branjugova, Palmotićeva, Đorđićeva, Račkoga, Trg žrtava fašizma, Ulica kralja Držislava,Boškovićeva, Hebrangova, Roosveltov trg, Savska, Vukovarska, Držićeva, Most Mladosti, Sarajevska, Tomljanovićeva, V. Holjevca, Most slobode, Slavonska avenija, Trnjanska cesta, Trnjanski nasipSreću biraj, bicikliraj! moto je trećeg izdanja biciklističkog festivala Pedalafesta (www.pedalafest.eu) koji će se od 2. do 4. lipnja održati u Centar Mladih Ribnjak, parku Ribnjak i Klub Močvara. U programu festivala pronaći ćete raznolike stručne, zabavne i glazbene programe, a sve u znaku bicikliranja!

U stručnom dijelu programa iskustva će razmijenjivati gosti iz zapadne Europe, Hrvatske i susjednih zemalja, s aktualnim temama poput sustava javnih bicikala, cikloturističkih ruta te drugih inicijativa vezanih uz bicikliranje.

Raznoliki festivalski program uključuje: radionice popravljanja, održavanja i ukrašavanja bicikala, biciklističku alku, reviju najotkačenijih bicikala, razne performere, akrobate, plesače, hulahop, kritičnu masu, zabavni i stručni program!

Bit će veselo i na koncertima na kojima će nastupiti Drvored (balkan ethno / chanson), Pytzek (disco / house), Jogarde (disco / house), Strobelyx (electronic live act), Sleepyheads (rock / indie / pop), Popsimonova (live) (electro / industrial), DemeNtronomes (funk / soul), Marko i Darko (rock'n'roll / punk / blues), Nan deSKA?! Band (ska / reggae), **čipkice** (world music), Soul Brothers (funk / old school rap / turntableism), STANK Werft (funk), Bambi (electro / tech / house), dBart & E1 (disco / boogie / soul / house), Rachunica (disco / punk / funk / electro), Vlad (indie / alternative / rock / nu disco / indietronica) i gosti iznenađenja.

Najmlađi prijatelji bicikla su dobrodošli, a za njih smo pripremili kreativne radionice na udaraljkama i malu školu sigurne vožnje kako bi u budućnosti bili spremni na samostalno bicikliranje.

Festival organizira Sindikat biciklista, udruga koja se zalaže za poboljšanje uvjeta za korištenje bicikla kao efikasnog, održivog i zdravog prijevoznog sredstva, a u lipnju slavi svoj 5. rođendan!

Ulaz na sva festivalska događanja je besplatan!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!