Polazak
(nedjelja) 10:00
Dužina rute
28 km
Polazna lokacija
Sevnica, Športni dom Sevnica – pri bazenu
Kotizacija
9,95
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
95+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

21. Sevniški kolesarski maraton ob Savi

21. Sevniški kolesarski maraton ob Savi, nedelja 29.05. ob 10.00 Športni dom Sevnica – pri bazenu, prehaja na prenovljeni trasi. Že naslov razkriva , da se bo odvijal ob strugi Save. Kolesarili bomo po obeh bregovih Save, jo prečkali, ter na trasi velikega maratona zavili še v bližnje hribovje na dolenjskem in tudi štajerskem delu občine. S samo traso želimo praktično pokazati odlične možnosti za lahkotno in družinsko rekreacijo na kolesu. Tudi za bolje pripravljene je dolžina in zahtevnost velikega maratona s 65 kilometri in 700 m višinske razlike zadosten izziv. V trasah je vključena raba izgrajene namenske kolesarske infrastrukture, kot dobrodošla izbira poleg malo prometnih lokalnih cest, za varnejše kolesarske užitke.

Organizatorji želimo s prireditvijo zbrati “staro in mlado” na množičnem rekreacijskem dogodku. Sevniški kolesarski maraton ob Savi je priložnost za druženje z znanim izzivom tako za družine, prijatelje, društva, kot rekreativne kolesarje. …. . Da mislimo resno privabiti vse, kateri sprejmete izziv in nekaj pravil skupinske in organizirane vožnje, so naši argumenti sledeči:

Startnina odrasli : 10 €

Startnina otroci do 15 let : 5 €

Družina – otroci do 18 let : 25 €Skupaj s sponzorji vam na dogodku nudimo in zagotavljamo:

– javno in organizirano prireditev po za to zahtevanih merilih

– dobro označen potek kolesarjenja s tremi okrepčilni postajami

– pomoč redarjev, spremljavo in spremljavo nujne pomoči

– dober obrok po zaključku ( catering Sava avto

testenine s piščancem in zelenjavo)

– pijačo po izbiri

– spominsko medaljo za opravljen izziv

– posebne nagrade organizatorja

– sladoled za otroke

– in presenečenje za vse udeleženceDružinski maraton: 28 km , 120 nmv: Sevnica-Orehovo-Breg-Loka pri Zidanem mostu- Radeče železniška postaja (obrat in okrepčevalnica- voda, športni napitek, banane, prigrizki)- Loka pri Zidanem mostu-Breg-Šmarčna-Kompolje-Boštanj-SevnicaVeliki maraton 65 km, 700 nmv: Sevnica-Orehovo-Breg-Loka pri Zidanem mostu- Radeče-Šmarčna-Kompolje-Boštanj-Impoljca-Studenec(okrepčevalnica- voda, športni napitek, banane, prigrizki)-Zavratec-Blanca most-Blanca-Poklek-Trnovec (okrepčevalnica- voda, športni napitek, prigrizki) -Lončarjev dol-SevnicaŠe vedno smo vas dolžni opozoriti , da s prijavo sprejemate pogoje udeležbe na lastno odgovornost do sebe in ostalih udeležencev v prometu. Maraton poteka brez zapore cest ob rednem cestnem prometu. Udeleženci so dolžni upoštevati cestno prometne predpise in navodila organizatorja.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!