Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota)
Polazna lokacija
Beograd
Kotizacija
- - - -
Website
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
202+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

28. Beogradska Kritična masa-Svi na piknik

Dragi biciklisti i biciklistkinje, kao i svake poslednje subote u mesecu i ovaj put se nalazimo u 17 h na Trgu Republike. Ovaj put idemo kroz Kolarčevu i Kralja Milana, Makenzijevu, skrećemo u Kursulinu, Mileševsku i onda Sinđelićevom izlazimo na Bulevar Kralja Aleksandra. Bulevarom se spuštamo do Dečanske i dorćolskim ulicama silazimo do Strahinjića Bana da pozdravimo zvonjavom vlasnike automobila koji su svoja vozila parkirali na ulici :). Nakon toga Dositejevom skrećemo u Cara Dušana i kroz Bul. Vojvode Bojovića idemo ka Nebojša kuli i završavamo na 25. Maju, na travnjaku pored teniskih terena gde nastavljamo druženje i piknikovanje. Ponesite karirane stolnjake, ćebad za sedenje, nešto za zakusku, frizbi , badminton, karte i šta god vam padne na pamet, pa da uživamo u predivnom predvečerju. Pošto ćemo biti pored reke, zbog komaraca je poželjan je i autan, a ako ste na suncu i krema za sunčanje. Zamolili bismo sve da, naravno, posle piknika pokupe svoje otpatke.

Kritična masa je zajednička biciklistička vožnja koja se odvija u preko 300 gradova širom sveta, sa ciljem skretanja pažnje na probleme sa kojima se biciklisti i biciklistkinje susreću u svakodnevnom saobraćaju, kao i promovisanja bicikla kao prevoznog sredstva i podizanja svesti građana o održivom prevozu. U Beogradu se održava svake poslednje subote u mesecu sa početkom u 17h na Trgu Republike.

Vidimo se u subotu!

http://ridewithgps.com/routes/2931354

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!