Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi . Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 10:00
Polazna lokacija
Tešanj, ispred OŠ “Huso Hodžić”
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
62+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

4. Biciklijada “Proljeće 2016”

Dana 08.05.2016.godine (nedjelja) Biciklistički klub Tešanj organizuje već tradicionalnu, četvrtu po redu, Biciklijadu “Proljeće 2016”, u okviru svog projekta “Biciklizmom do zdravlja”.

Okupljanje učesnika je u 09:30 sati, ispred OŠ “Huso Hodžić” u Tešnju.

Polazak je planiran u 10:00 sati. Vozi se na relaciji: Tešanj – Ćatin Greb – Voda Ključ – Kahvica – Voda Ključ – Ćatin Greb – izletište Kiseljak.

Za sve učesnike obezbjeđen je ručak i osvježenje.

Svi učesnici se prijavljuju i voze na vlastitu odgovornost. Organizator biciklijade (Biciklistički klub Tešanj) se ne obavezuje na bilo koji način prema učesnicima biciklijade izuzev tehničke organizacije na relaciji kojom se vozi.

Prijavom na biciklijadu učesnici prihvataju pomenute uslove i obavezuju se na poštivanje uputa članova kluba. Maloljetnici se mogu prijaviti i voziti samo uz pismeno odobrenje roditelja na propisanom obrascu koji će popuniti prilikom prijave.

Preporučuje se upotreba biciklističke zaštitne opreme, a biciklistička kaciga je obavezna.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!