Polazak
(subota) 10:00
Polazna lokacija
Varaždin, Kapucinski trg
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
24+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

1. Trening za Kajkavijanu, i MTB i cestovnu

Nakon što su ovaj tjedan u fokusu pažnje u varaždinskom kraju ovog tjedna bili biciklisti profesionalci, koji su prohujali dvaput u sklopu Tour of Croatia, sada je ponovno red na amatere, biciklističke rekreativce i entuzijaste, kojih ne manjka u Varaždinu i okolici. Uoči nadolazeće Kajkavijane, ovu subotu (30.04.) će organizatori iz BBK ASI održati prvi trening, kako za MTB, tako i za cestovne bicikliste, jer ove godine se po prvi puta održava i utrka isključivo na cesti (asfalt).

Iz BBK ASI pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže ovu subotu na Kapuncinskom trgu, odakle će u 10 sati krenuti i prvi trening. MTB trening vozit će se do Ivančice, po grebenu do Pokojca, potom novi dio uz Čevo te povratak u Varaždin. Trening za cestovne bicikliste planiran je preko Vinice i Slivarskog do Trakošćana i natrag.

Za samo mjesec i pol dana, održat će se jedna od najtežih, ali i najljepših biciklističkih utrka u Hrvatskoj, poznata i popularna Kajkavijana. Radi se o maratonskoj utrci koja obilazi sve brdske vrhove Hrvatskog Zagorja, a jedini cilj je završiti utrku unutar 24 sata.

Utrka starta u ponoć (10.-11.06.), s Kapucinskog trga u Varaždinu, a dugačka je 245 kilometara. S godinama su uvedene i dvije kraće utrke: Mala Kajkavijana, koja je dugačka 135 kilometara te Moj prvi Kaj maraton, koji je dugačak svega 85 kilometara, a te dvije utrke startat će u subotu 11. lipnja, u 8 i 10 sati ujutro. Posebna novost ove godine je i cestovna utrka Tour de Kaj, koja će biti dugačka oko 260 kilometara. Cestovna utrka će također kao i njene MTB prethodnice biti orijentacijskog karaktera (kontrolne točke obilaze se po osobno definiranoj trasi), a startat će 11. lipnja u 8 ujutro.


A svi koji se žele oprobati i prije, dobrodošli su ove subote na Kapucinski trg, na prvi ovogodišnji trening.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!