Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 15:00
Dužina rute
14 km
Polazna lokacija
Kranjska Gora, centar
Kotizacija
115 kn
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
192+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

2. Red Bull Goni PonyDejstva

Vzpon na Vršič – “kolesarski Triglav” oziroma obvezna trofeja vsakega resnega slovenskega kolesarja. Merjeno od hotela Lek v Kranjski Gori 13,5 km vzpona z 801 višinskim metrom na 1611 metrov nad morjem. Naklon do 10,8 %, 24 s kockami tlakovanih serpentin. Lani je ciljno črto na vrhu prelaza prečkalo 246 tekmovalcev in tekmovalk. Aktualni rekord: 47 minut in 47 sekund.

Kolo Pony - Klasika mnogih generacij slovenskih in jugoslovanskih pionirjev ter mladincev že od konca šestdesetih let. Zložljivo kolo z 20-palčnimi obročniki in brez prestav je bilo najboljše darilo ob birmi ali odličnem šolskem uspehu.

Pred vzponom

Uradni začetek Red Bull Goni Pony akcije je ob 11.00 v centru Krajnske Gore (nasproti bara Vopa) – čas za registracijo, tehnični pregled koles in ocenjevanje retro stila. Ob 13.45 je na sporedu tehnični sestanek in Pony parada. Obvezna prisotnost vseh sodelujočih.
Zaradi spremenjenega prometnega režima udeležencem priporočamo parkiranje na parkiriščih ob vznožju smučarskega centra.

Start!

Ob 15.00 štartamo sredi Kranjske Gore, na Borovški cesti, se ogrejemo v zaprti vožnji za avtomobilom mimo hotela Kompas in po cesti Rateče-Jesenice do Vršiške ceste. Leteči štart vzpona na Vršič bo pri hotelu Lek.

Med vzponom

Med vzponom na Vršič tekmovalce na strateško pomembnih mestih pričakujejo štiri okrepčevalnice, kjer je mogoče dobiti vodo in seveda kriiila.

Ciljna črta in povratek v dolino

To bo dirka, torej velja, da prvi in prva na vrhu zmagata. Kako pa nazaj v dolino s temi silovito učinkovitimi zavorami? Zadaj torpedo ali po domače "kontra", ki se rada greje, spredaj čeljust, ki ne vzbuja zaupanja. Tudi spustimo se na kolesih, a z obveznimi postanki za hlajenje in vrsto presenečenj, tako da se ne bo nikomur mudilo.

Ne pozabi na Stil

Strokovna žirija bo ocenjevala tako slogovno primernost kot oblačil kolesarjev. Namig za kostumografijo: zlata leta ponyja so bila pozna šestdeseta, sedemdeseta, tudi še osemdeseta.​

startnina v znesku 15€

Urnik

11.00 – Registracija, tehnični pregled ponijev in ocenjevanje retro oprave.
13.45 – Tehnični sestanek za tekmovalce.
14.45 – Priprava na start.
15.00 – Start.
18.00 – Podelitev.
18.30 - Afterparty.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!