Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(ponedjeljak) 01:00
Trajanje
25 dana
Polazna lokacija
Hrvatska, svatko od svoje kuće
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
310+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

1. Nacionalna kampanja "Biciklom na posao"

Sindikat biciklista poziva vas na sudjelovanje u prvoj nacionalnoj kampanji "Biciklom na posao" i to od 9.5. do 2.6.2016.!

U kojim gradovima će se najviše voziti bicikl? Tko će osvojiti nagrade? Koje tvrtke će biti najaktivnije? Sudjelujte i pratite nas!

Organizacije iz cijele Hrvatske, njihovi odjeli i zaposlenici mogu sudjelovati u ovoj kampanji promocije bicikla kao prijevoznog sredstva, pomoću programa Love to Ride.


Postoje puno bolje stvari od čekanja u prometnoj gužvi na putu do posla. Poput duljeg izležavanja u krevetu. Ili toplog doručka. Ili uživanja u svježem zraku. Hej - ma gotovo sve je bolje od gubljenja vremena u prometu! Sindikat biciklista te zato poziva da ovoga proljeća svoj automobil ostaviš u garaži i do posla dojuriš na biciklu. Ne samo da ćeš time uštedjeti na vremenu, već ćeš učiniti i nešto dobro za okoliš, svoje financije i zdravlje te prometnu sliku grada u kojem živiš.

Naši sponzori su za sudionike osigurali niz lijepih nagrada!


Što je Love to Ride Hrvatska?

Love to Ride Hrvatska je besplatna, zabavna, natjecateljska platforma kroz koju se mogu međusobno natjecati organizacije, ali i pojedinci, u povećanju broja ljudi koji tijekom trajanja kampanje koriste bicikl kao prijevozno sredstvo.

Stranica je puna alata, savjeta i trikova za povećati broj sudionika koji bicikliraju, a stalno će se tijekom kampanje dodavati i novi sadržaji.
Kako stvar funkcionira?

Poznato je da pojedinac od vožnje bicikla ima ogromne prednosti i pozitivne učinke za svoje zdravlje, raspoloženje, novčanik i svašta drugo. Međutim, da bi se te prednosti iskoristile, nužan uvjet je da se uopće sjedne na bicikl! Kampanja Biciklom na posao na različite načine cilja na različite skupine: od onih koji ne voze bicikl, preko onih koji voze povremeno, do onih kojima je to redovno prijevozno sredstvo.

Za svakoga imamo ponešto i svatko može još malo napredovati. Oni koji odavno ne voze bicikl imaju pred sobom najdulji put do razvijanja ove zdrave navike, ali zato smo za njih zamislili najlakši zadatak: sjesti na bicikl bilo kad tijekom cijele kampanje i voziti bickl samo 10 minuta! Možda djeluje smiješno, ali činjenica je da su mnogi naši kolege već i zaboravili kako je to uopće voziti bicikl. Možda su stvorili sliku u glavi da je to preteško, da su prestari, da se više ne sjećaju... Uvjerit će se je li to istina ili nije ako ih uspijete nagovoriti da samo na 10 minuta propedaliraju po parkiralištu oko posla. Nikad ne znate, možda već sljedeći tjedan nađete njihov novi bicikl parkiran pored svog?

Osim njih, i povremeni biciklisti imaju neki svoj razlog zašto ne bicikliraju češće. Takvima ćemo kroz ovu stranicu pružiti motivaciju i savjete kako da prebrode svoja subjektivna ograničenja i objektivne prepreke.

Oni koji bicikl ionako voze stalno i svuda, bit će zainteresirani da im se na putu do posla pridruže neka nova lica. Vjerojatno će ih zanimati da potaknu pokojeg kolegu s posla i tako će se povećati broj biciklista što utječe na gradove i pokazuje zašto treba ulagati u sigurne i povezane biciklističke staze/rake i održivi promet.

Love to Ride je platforma kroz koju možeš pratiti vlastitu vožnju tijekom cijelog trajanja kampanje, a i duže. Na stranici se može pronaći savjete, izvore, preporuke vezane uz vožnju, kao i svjedočanstva i razloge za vožnju drugih sudionika. Isto tako, kroz stranicu se može pozvati prijatelje i obitelj da se također pridruže izazovu i prošire svijest o pozitivnom učinku upotrebe bicikla za osobne financije, zdravlje, ekologiju, prometnu sliku grada i kvalitetu života!

Korisnici ove stranice su ujedno i njeni partneri i promotori - ako to žele biti!
Koje koristi organizacija ima od toga što zaposlenici bicikliraju?

Svaki korisnik može svoje vožnje i napredak pratiti samostalno, ali može prijaviti i ekipu pod imenom organizacije za koju radi. Tako se svaki idući kolega s posla može pridružiti svojoj ekipi ili čak odjelu unutar organizacije. Kolege se kroz ovu stranicu mogu međusobno poticati, natjecati i uspoređivati. Zajedno mogu nastojati povećati broj zaposlenih koji sudjeluju u kampanji i isprobali su voziti bicikl, čime se organizacija penje na rang-listi najbiciklističkijih organizacija unutar svoje kategorije po broju zaposlenika.

Postoji više razloga zašto bi organizaciji moglo biti interesantno da zaposlenici sudjeluju u kampanji:

Besplatno je
Zabavna aktivnost koja može uključiti sve zaposlene
Prijateljsko natjecanje među odjelima na poslu, ali i u odnosu na druge organizacije i odjele
Lijepe nagrade za sudionike

Kako sudjelovati?

Prati ova četiri koraka - Besplatno je.
Vozi bicikl
Pridruži se ekipi s posla i zabilježi svoju vožnju. Reci i drugima za izazov!
Osvoji nagrade!

Veličine timova - kategorije

Organizacije i odjeli se natječu u kategorijama sortiranima po veličini, kako bi imali podjednak napredak kad dobiju novog sudionika: 500+ zaposlenih, 200-499 zaposlenih, 50-199 zaposlenih, 20-49 zaposlenih, 7-19 zaposlenih, 3-6 zaposlenih.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!