Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(utorak) 10:00
Trajanje
4 dana
Dužina rute
328 km
Polazna lokacija
Zagreb, Trg bana Jelačića
Kotizacija
250 kn
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
1522+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

5. Biciklistički maraton Zagreb-Vukovar

U povodu 25. obljetnice sloma obrane grada Vukovara, Dobrovoljno biciklističko društvo Potepuh iz Zagreba peti put zaredom organizira Biciklistički maraton Zagreb-Vukovar, u spomen na žrtve stradale tijekom opsade i nakon okupacije Grada heroja 1991. godine. Kao i lani, i ove godine vozimo od 15. do 18. studenog.

Okupljamo se u utorak, 15. studenog, od 9:00 na istočnoj strani Jelačićevog trga u Zagrebu, a krećemo točno u 10:00 sati.

Prvi dan vozimo do Kutine (92 km), drugi dan od Kutine do Orubice (82 km). Treći dan iz Orubice krećemo rano ujutro, a u Vukovar (154 km) stižemo navečer, kako bismo dan kasnije, 18. studenog ujutro, sudjelovali u Koloni sjećanja i posjetili mjesta posebnoga pijeteta u gradu i okolici.

Vraćamo se vlakom istoga dana navečer.

Kao i na svim našim dosadašnjim maratonima, sudionici sve potrebne stvari voze sami, na biciklima. Dakle, za sudjelovanje morate imati bicikl na kojemu možete voziti prtljagu. Put je ravan i vozi se umjerenim tempom (20-25 km/h), pa masa bicikla ne bi trebala biti problem. Prateći kombi mora biti slobodan za prijevoz premorenih i (nedajbože) ozlijeđenih sudionika, te bicikala na kojima se kvarovi ne mogu otkloniti tijekom kratkih stanki po putu.

Osim opreme koju nalaže Zakon, s posebnim naglaskom na funkcionalnu opremu za noćnu vožnju (prednje i stražnje svjetlo, reflektirajući prsluk), obvezno je imati i kacigu, rezervnu zračnicu, pribor za krpanje guma, pumpu, osnovni alat, vreću i podlogu za spavanje, te opremu za vožnju po kiši/snijegu.
Bicikl na startu mora biti POTPUNO ISPRAVAN!

Maraton se vozi bez obzira na vremenske prilike i neprilike. Sudjelovati mogu samo punoljetne osobe. Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost i dužni su pridržavati se Zakona o sigurnosti prometa na cestama!

Kako se start bude bližio, sve dodatne informacije bit će objavljivane u našoj grupi (DBD Potepuh), te postupno dodavane u ovaj opis. Prijave (kao i eventualne izmjene u već poslanim prijavama) traju do 17. listopada. Ako ne bude dramatičnih zaokreta u monetarnoj politici HNB-a, kotizacija će biti ista kao i prošle godine - 250 kn, a uključivat će noćenja u zatvorenim prostorima s mogućnošću osnovne higijene, glavne obroke, prateće vozilo, osiguranje za sudionike tijekom trajanja Maratona, te voznu kartu za organiziran prijevoz sudionika i bicikala vlakom do Zagreba. Kotizacija za sudionike koji po završetku Maratona ostaju u Vukovaru bit će umanjena za 100 kn, a za sve ostale iznos će biti jednak.

Obrazac za prijavu: http://goo.gl/forms/PwmU4GeCml

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!