Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 09:45
Dužina rute
54 km
Polazna lokacija
Beograd, na nasipu u bloku 70
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
118+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Kupinovo i Obedska bara 2016.

Plan izleta:
Okupljanje i polazak u 9:45 na nasipu u bloku 70 ili na početku biciklističke staze. Vozimo po nasipu do skretanja desno pre ostružničkog mosta ka centru Surčina. Od Surčina kroz sela Jakovo, Boljevci, Progar sve do Kupinova. Ukupno 44 km u jednom pravcu. A odatle do Obedske bare ima još oko 10 km.

Potrudićemo se da brzinu prilagodimo najsporijem učesniku u grupi. Ko oseti da nije u mogućnosti da nastavi vožnju može se vratiti redovnom autobuskom linijom 605 iz Progara, ako ljubazno zamoli vozača da unese bicikl u autobus.

Pauze su planirane u centru Jakova pored pekare, ili u Bojčinskoj šumi.

Ako budete raspoloženi da posle duže pauze u restoranu "Šanac" u Kupinovu nastavimo do Obedske bare možemo se dogovoriti da povratak bude preko sela Ašanja, Petrovčić i Bečmen.

Ponesite odgovarajuću rezervnu unutrašnju gumu, pribor za zamenu gume i pumpu.
Preporuka je da nosite zaštitnu kacigu i rukavice.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!