Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 11:30
Dužina rute
35 km
Polazna lokacija
Zadar, Obala kneza Branimira
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
404+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

8. Biciklijada „Od Branimira do Branimira“

VAŽNO! PRIJAVE SU U TIJEKU!
Molimo vas da dođete sa ispravnom biciklom, i minimum 45 minuta prije starta!

Svaki sudionik može preuzeti naljepnicu prilikom prijave na startu na kojoj će se nalaziti kontakt mobitel od servisne službe Calimero Sporta u slučaju problema na cesti.

Županijski dani 2016.

8. biciklijada „Od Branimira do Branimira“ (Zadar-Nin-Zadar)
Start – Branimirova obala u Zadru, u nedjelju, 10. travnja 2016. godine u 11,30 sati

Organizirani povratak iz Nina u 14 sati.
Prijaviti se možete on line na stranicama Biciklističkog kluba Zadar, Calimero sporta, Zavoda za javno zdravstvo, Zadarske županije i Turističke zajednice Zadarske županije ili izravno u trgovinama Calimero sport i Bianchi na Ljepotici do 8. travnja
Samom prijavom sudjelujete u nagradnom izvlačenju, a glavna nagrada je bicikla Cinzia


Ruta kojom će se kretati biciklisti:
Start: 11,30 Obala kneza Branimira-Stjepana Radića –J.J.Strossmayera-Oko Vrulja-Miroslava Krleže-Put Dikla-Krešimirova obala-Rampada- DC 306 kroz Kožino i Zaton ili do Branimirove obale u Ninu.
Povratak: Branimirova obala u Ninu, cestom DC 306 kroz Zaton i Kožino –Rampada-Žmirići-Put Nina-kroz Vruljicu (Franje Tuđmana)- Ivana Mažuranića- Obala Kneza Branimira.
U sklopu biciklijade održat će se i utrka u cestovnom biciklizmu čiji će sudionici voziti na relaciji Nin-Vrsi-Ljubač-raskrižje iznad Ražanca-Poljica-Briševo-Nin. Ta utrka starta istovremeno kada i rekreativna biciklijada u 11,30 iz Nina, a predviđeno trajanje je oko sat vremena. U 14,00 svi zajedno iz Nina kreću prema Zadru.
Također, istovremeno s biciklijadom održat će se „1000 koraka kroz 1000 ulica“, akcija pješačenja u organizaciji Udruge za rekreaciju žena „Relax“, a dan ranije, u subotu, 9. travnja istoimena akcija za djecu u organizaciji Udruge za rekreaciju djece „Loptica“ koji će se okušati u poligonu spretnosti

OKVIR
Iz zakona o sigurnosti prometa na cestama:
-Biciklom na cesti smije upravljati osoba koja je navršila 14 godina,
-Djeca koja su navršila 9 godina koja su u školama osposobljena za upravljanje biciklom i za to im je izdana potvrda, smiju samostalno upravljati biciklom na cesti, a druga djeca s navršenih 9 godina samo u pratnji osobe koja je navršila 16 godina,
Inače zakonske odredbe o načinu kretanja, zaštitnoj kacigi za bicikliste i ostale sigurnosne odredbe vezane uz promet biciklista opisani su u člancima 112., 113., 114. i 215. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Organizatori:
Zadarska županija (Tim za zdravlje) i Grad Nin
Suorganizatori:
PU Zadarska, Zavod za javno zdravstvo, BK Zadar, TZ Zadarske županije
Glavni Sponzor: EVN Croatia plin
Sponzor glavne nagrade, tehnička i servisna služba: Calimero Sport.
Ostali sponzori: Bianchi trgovina, Bakmaz d.o.o., La Roche-Posay

Ove godine organizaciji se pridružuje TZ Zadarske županije jer se naša županija pozicionira kao ciklo turistička destinacija:
OKVIR
Zadar Bike Magic - Zadarska županija idealna destinacija za razvoj cikloturizma
Želja nam je ciklo-turistima pružiti najvišu moguću razinu uživanja u bicikliranju na destinaciji, pa će tako na raspolaganju za biciklističke rute imati karte, GPS datoteke za preuzimanje i signalizaciju na terenu, a sve rute bit će kružne, unificirane i standardizirane te podijeljene u tri osnovna segmenta: brdski biciklizam, cestovni biciklizam i trekking odnosno obiteljski biciklizam.
Dugačka i razvedena obala s otočnim skupinama te interesantno i atraktivno zaleđe s jedinstvenim vizurama kao što su NP Paklenica, kanjon rijeke Zrmanje i otok Pag pruža vizualnu i terensku raznolikost kao izvanrednu podlogu za razvoj biciklističkog turizma. Raznolikost posebno dolazi do izražaja u unutrašnjosti i zaleđu gdje biciklisti turisti imaju priliku doživjeti slabo naseljene predjele sa gotovo netaknutom prirodom.
Sve to potvrđuje kako je destinacija pogodna i za cestovno i brdsko bicikliranje.
Za cestovne bicikliste na raspolaganju su različiti tereni, od potpuno ravnih krajeva pogodnih za bazični trening na početku sezone, preko konstantnih laganih i dugih uspona do kratkih i strmih dionica.
S obzirom na potrebnu kilometražu za cestovni biciklizam gotovo sve rute zalaze duboko u zaleđe gdje su široke, relativno kvalitetne i neprometne prometnice svakako čimbenik koji će respektirati cestovni biciklisti, od rekreativaca do profesionalaca.
Za brdske bicikliste na raspolaganju je šarolik teren, od tehnički nezahtjevnih širokih makadama do tehnički zahtjevnih dijelova spusteva. Brdski biciklisti će svakako cijeniti činjenicu da rute prolaze atraktivne prirodne lokacije, zabačena naselja, vidikovce i otoke koji su dostupni za dnevne rute iz gotovo svih većih turističkih središta na obali.
Rekreativci i obitelji na trekking biciklima također će moći koristiti lijepe i jednostavne rute koje uglavnom sve kreću iz većih turističkih središta i prolaze kroz atraktivne predjele u bližoj okolici samih turističkih središta.

Zadar i Zadarska županija tijekom 2016. godine sprema se ugostiti prve ciklo-turiste kao iznimno kvalitetna biciklistička destinacija s više od 80 standardiziranih i unificiranih staza ukupne dužine gotovo 3000 km!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!