Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 17:00
Dužina rute
6 km
Polazna lokacija
Beograd, Trg Republike
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
87+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

60. Beogradska Kritična masa

U avgustu 2016. godine navršiće se tri godine od kako je ogradom zatvorena pešačka staza na uzvodnoj strani Brankovog mosta. Na upit građana kada će ovaj problem biti rešen gradske vlasti odgovaraju solomonski, da popravka košta puno i da će razmotriti kada će se pristupiti istoj, bez ikakvih konkretnih rokova.

Ono što međutim bode oči je da se problemi na automobilskoj infrastrukturi rešavaju urgentno, tako da nezvanične tvrdnje o oštećenjima celog mosta zvuče u najmanju ruku neubedljivo.

Prosečnom posmatraču bi se pre učinilo da gradskim vlastima pešaci i biciklisti baš i nisu prioritet, jer eto, oni mogu da se guraju na drugoj strani mosta, optužujući jedni druge za netoleranciju.
Biciklisti se zbog ovoga ponovo okupljaju, a gradonačelniku Siniši Malom i gradskom menadžeru Goranu Vesiću poručuju da ukoliko za tri godine nisu bili sposobni da poprave najprometniji most u Beogradu, ili da daju rok kada će se pristupiti popravci, ili da daju ostavku.

Okupljamo se Trgu Republike u subotu 26.marta u 16:30, a u vožnju krećemo u 17h! Ponesite trubice i pištaljke, jer planiramo da ostanemo na mostu malo duže!

Ruta: https://ridewithgps.com/routes/12677356

IBikeBelgrade će i ovoga puta pružiti podršku tako što će besplatno pozajmiti bicikl onima koji bi želeli da dođu na Kritičnu masu, a nemaju svoj bicikl. Prijavite nam se u inbox (Facebook), i dođite u subotu, najkasnije do 16h ispred prostora IBikeBelgrade u Braće Krsmanovića 5. Vidimo se!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!