Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 14:00
Dužina rute
28 km
Polazna lokacija
Brdovec, parking pored vrtića Maslačak
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
524+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Otvorenje biciklističke sezone u Brdovcu 2016. UPDATE!

Druženje članova i prijatelja kluba kao početak sezone.

Svečano otvorenje novih trasiranih staza Bike&ride u Brdovcu i ujedno sjećanje na El presidentea na njegov rođendan 4.5.

Ove biciklističe staze rezultat su suradnje Turističke zajednice Savsko Sutlanska dolina i brigi i BK Sutla na međudržavnom projektu između Republike
Hrvatske i Republike Slovenije.

Cilj je bio kreirati biciklističke staze koje će svojom konfiguracijom i prolaskom kroz najzanimljivije dijelove ovog kraja biciklistima omogućiti nezaborvano rekreacijsko, gurmansko i vizualno iskustvo.

9.00 - 13.00 Prezentacijske vožnje našeg dugogodišnjeg sponzora MTB shopa koji slavi 5. rođendan uz pregršt iznenađenja i popusta.
link: https://www.facebook.com/events/1716681791907147/

13.45 - 14.00 Okupljanje kod dječjeg vrtića Maslačak (početna točka ride&bike staza)

14.00 - 16.00 Vožnje

1. Ride&bike staza br.2, duljine 15,30 km ravničarska vožnja pogodna za rekreativce bez kondicije, početnike u bicikliranju, djecu. Planirano vrijeme vožnje 1-1,5 h

Dužina staze: 15km
Kumulativni uspon: 57m
Staza se proteže uglavnom južnim dijelom općine Brdovec, omeđne s juga Savskom dolinom, sa sjevere Marijogoričkim gorjem, na zapadu dolinom rijeke Sutle i državnom granicom sa R Slovenijom, bez uspona i nizbrdica. Ovo je lijepa ravničarska obiteljska tura.


2. Ride&bike staza br. 3 duljine 27,60 km dinamička vožnja za bicikliste sa nešto kondicije. Idealna za sve koji se ne boje malo bregova. Staza nije pogodna za početnike. Planirano vrijeme vožnje cca. 2 sata

Dužina staze: 28km
Kumulativni uspon: 364m
Staza ravničasta sa nekoliko uspona,
asfaltitrana, sa oko 300 m makadama. Prvi dio staze prolazi južnim i jugozapadnim dijelom općine Brdovec dolinom rijeke Save.
Srednji dio staze prolazi uz rijeku Sutlu na sjever preko Marijogoričkog gorja spušta se južno i veže uz komunikaciju Harmica Brdovec.3. XC Pepač klupska staza za ljubitelje šume i adrenalina. Namjenjena za iskusne bicikliste kojima vožnja po cesti nije dosta uzbudljiva. Vrijeme vožnje ovisi o situaciji na stazi.

Dužina staze: 36km
Kumulativni uspon: 560m
Svojom dužinom i ukupnim usponom
predstavlja najzahtjevniju od tri staze. Prolazi prekranim dolinama i brežuljcima sa kojim se pružaju predivni pogledi na okolicu.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!