Polazak
(subota) 00:00
Dužina rute
135 km
Polazna lokacija
Varaždin, Kapucinski trg
Kotizacija
19,91
Organizator kontakt
Broj pregleda
2620+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

9. Kajkavijana 2016.

VAŽNO!!

Zbog održavanja INA Delta Rally utrke na Sljemenu dana 11.6.2016. godine biti će zatvorene prilazne ceste Sljemenu kao i neke lokalne ceste u Hrvatskome Zagorju. Zbog izvanredne situacije prisiljeni smo izmjeniti rutu na Velikoj kajkavijani i Tour de Kaj-u!

Radi se o promjeni kontrolnih točaka KT6 (Medvednica Sljeme), KT7 (Medvednica Goršćica) i KT8 (Marija Bistrica) koje se izbacuju, a dodaje se KT19 (Gornja Bistra) i KT20 (Medvednica Krumpirište) za Veliku kajkavijanu i Tour de Kaj te KT21 (Zlatar Bistrica) koja vrijedi samo za Tour de Kaj!

Okrjepa za Tour de Kaj biti će postavljena na KT21 u Zlatar Bistrici, a za Kajkavijanu, Maku Kajkavijanu i Moj prvi kaj maraton na KT10 na Ivanjšćici!

Cilj utrke je obići sve zadane kontrolne točke unutar vremenskog limita. Utrka je ORIJENTACIJSKOG KARAKTERA. Kategorije se dijele na muške i ženske te kategorije prema dužini trase. Pravo nastupa imaju svi punoljetni vozači koji smatraju da su sposobni odvoziti zadanu trasu unutar vremenskog limita. Mlađi od 18 godina imaju pravo nastupa samo uz pratnju roditelja/staratelja ili trenera uz pismenu suglasnost roditelja/staratelja. Staza nije zatvorena za promet i vozi se prema važećim prometnim propisima.

Budući da je utrka orijentacijskog karaktera kojoj je smisao samostalno snalaženje na prostoru trase između kontrolnih točaka, trasa neće biti označena nikakvim posebnim oznakama.

Obveza svih natjecatelja je da se prije samog nastupa pripreme, tj. detaljno prouče trasu i kontrolne točke kako ne bi došlo neželjenih situacija.


NOVOST 2016: potpuno nova utrka, "TOUR de KAJ" odn. cestovna verzija Kajkavijane! Uvodi se radi povećanja broja cestovnih biciklista koji su do sada bili zakinuti okusiti posebnost našeg maratona. TOUR de KAJ je cestovni orijentacijski maraton.


MALA KAJKAVIJANA – MIX TEAM (žensko-muški tim) nastavlja se kao standardna kategorija u sklopu Male kajkavijane, radi poticanja još većeg broja natjecateljica. Drage bajkerice, ako ste nesigurne jeste li dorasle Maloj Kajkavijani, potražite biciklističkog partnera koji će s vama u paru voziti utrku i prijavite se u MALA KAJKAVIJANA – MIX TEAM!

3 prvoplasirana para u toj kategoriji nagrađujemo bogatim poklon paketima naših sponzora.

MTB KATEGORIJE PREMA DUŽINI TRASE

· KAJKAVIJANA (CCA 245KM, 5570 METARA VISINSKE RAZLIKE)

· MALA KAJKAVIJANA(CCA 135KM, 2785 METARA VISINSKE RAZLIKE)

· MOJ PRVI KAJ MARATON(CCA 86KM, 1860 METARA VISINSKE RAZLIKE)CESTOVNA KATEGORIJA

TOUR DE KAJ (CCA 260 KM, METARA VISINSKE RAZLIKE)


START i CILJ UTRKE JE NA KAPUCINSKOM TRGU U VARAŽDINU!

· KAJKAVIJANA - 00:00h ( ponoć s petka 10.6.na subotu 11.6.2016.)

· TOUR DE KAJ - 8:00 h (Leteći start iza groblja prema Novoj Vesi)

MALA KAJKAVIJANA - 9:00h

· MOJ PRVI KAJ MARATON - 10:00h


Vremenski limit za sve kategorije je do 23.59h. Vremenski limit za kontrolnu točku na Ivanjšćici (KT10) je do 20:00h.


Kontrolne točke potrebno je obilaziti po zadanom redoslijedu ovisno o kategoriji, a svaki sudionik dužan je poslati SMS* organizatoru po dolasku na pojedinu kontrolnu točku. Neke kontrole će biti „žive“ kontrole.

Uz slanje SMS koda potrebno je perforirati/poštambiljati karticu s upisanim kontrolnim točkama.

* forma SMS-a biti će objašnjena prije samoga starta, a sam SMS nije jedini sustav kontroliranja prolaska kontrolnih točaka

OBAVEZNA OPREMA:

ispravni brdski bicikl sa 26“ 27.5“ ili 29″ kotačima za MTB kategoriju (zabranjeno je korištenje treking bicikla u MTB kategoriji), ispravan cestovni ili treking bicikl za cestovnu kategoriju, zatim kaciga, mobitel, prednje i stražnje svjetlo, rezervna zračnica ili set za krpanje, pumpa, priručni alat, set prve pomoći (zavoj, sterilna gaza, nekoliko flastera). Organizator ima pravo prekontrolirati obaveznu opremu prije i tokom utrke. Ukoliko se utvrdi nedostatak opreme, za svaki obavezni dio opreme organizator će dodijeliti 30 kaznenih minuta. Nenošenje kacige rezultira automatskom diskvalifikacijom.

PREPORUČENA OPREMA

GPS s ubačenim koordinatama kontrolnih točaka i preporučenom rutom ili smartphone s Google maps aplikacijom i GPS senzorom. Minimalno 2 bidona za tekućinu. Energetske pločice, gelovi i izotonični pripravci. Windstoper za noćni dio utrke. Krema za sunčanje. Biciklističke naočale i rukavice.

PAŽNJA: Molimo sve natjecatelje da pripreme i dodatne baterije/punjač baterija za mobitel ukoliko smatraju da im standardna baterija u mobitelu neće izdržati korištenje povećanog opsega u trajanju 24h. U slučaju da se natjecatelju koji unutar vremenskog limita još ne stigne do cilja, isključi mobitel te se potom na bilo koji način ne javi organizatoru, pokrenut će se akcija potrage o trošku dotičnog natjecatelja.

PRETPRIJAVE/STARTNINA

Uplatom na žiro račun kluba u 1. roku pretprijava od 27.2.2016. do 15.5.2016. do 23.59 sati startnina je umanjena te iznosi:


Kategorija:

· KAJKAVIJANA - 190 KN (Žene - besplatno)

· TOUR DE KAJ - 150 KN (Žene - besplatno)

MALA KAJKAVIJANA - 150 KN (Žene - 75 KN)

· MALA KAJKAVIJANA MIX team - 150 KN muški dio para, 75 KN ljepša polovica

· MOJ PRVI KAJ MARATON - 90 KN (Žene - 45 KN)U 2. roku pretprijava od 16.5.2016. - 6.6.2016. do 23.59 sati startnina iznosi:

Kategorija:

· KAJKAVIJANA – 250 KN (Žene - besplatno)

· TOUR DE KAJ - 180 KN (Žene - besplatno)

MALA KAJKAVIJANA - 200 KN (Žene - 100 KN)

· MALA KAJKAVIJANA MIX team - 200 KN muški dio para, 100 KN ljepša polovica

· MOJ PRVI KAJ MARATON –140 KN (Žene - 70 KN)

Prijave će biti moguće i na sam dan maratona, no natjecatelji koji se tada prijave neće dobiti majicu kao ni personalizirani startni broj.

BAJKERICE, PAŽNJA: U nadi da će se povećati broj natjecateljica i dalje nastavljamo s posebnom ponudom duplo jeftinijih startnina za vas u kategorijama Mala Kajkavijana i Moj prvi Kaj maraton! Vaša startnina jedakle umanjena za 50% iznosa, dok u kategoriji Kajkavijana natjecateljice imaju besplatnu startninu!

PRIJAVE će se zaprimati putem online obrasca, no prethodno je potrebno uplatiti startninu na žiro račun kluba pri Zagrebačkoj banci, broj: IBAN HR2923600001101786764 Obavezno na uplatnici upišite ime uplatitelja odnosno sudionika Kajkavijane, a pod svrhu “Startnina za Kajkavijanu + kategorija”.

Potvrdu uplate u trenutku prijave poslati mailom na bbkasi@gmail.com

PRETPRIJAVE putem online obrasca

Pretprijave se primaju zaključno do 6.6.2016. (ponedjeljak) do 23:59h


STARTNINA UKLJUČUJE:

· Kajkavijana pamučnu majicu

· Personalizirani startni broj

· Osiguranu pratnju i prijevoz za odustale zbog tehničkog kvara ili nezgode tijekom utrke (ne i zbog nedovoljne tjelesne pripremljenosti za utrku) (Metla)

· Okrjepu na KT 10 Ivanjšćica

· Dežurstvo Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) na KT 10

· Večeru i piće na cilju u Varaždinu

· Diplomu za sve natjecatelje

· Plakete ili medalje za najbolja 3 natjecatelja / ice u svim kategorijama

· BOGATE POKLON PAKETE za 5 PRVOPLASIRANIH natjecatelja / ica u SVIM KATEGORIJAMA koje nam omogućuju naši sponzori

· NAPOMENA: I nadalje zadržavamo novi sustav rada „metle“ – radi izuzetno velikog prostornog opsega trase, metla će natjecatelje koji odustanu radi TEHNIČKOG KVARA ili NEZGODE čekati samo na određenim punktovima, a što će se dogovoriti u telefonskom razgovoru s natjecateljima. Moguća su duža čekanja na dolazak metle te vas ovim putem molimo za razumijevanje.

· Natjecatelji koji odustanu radi nedovoljne tjelesne pripremljenosti, morat će samostalno organizirati prijevoz koji će doći po njih.

SATNICA

Petak 10.6. Kapucinski trg u Varaždinu

· 22:00-23:30 Prijava i registracija za kategoriju Kajkavijana

· 23:45 Brifing za vozače

· 23:55 Prozivka natjecatelja na startnoj liniji

Subota 11.6. Kapucinski trg u Varaždinu

· 00:00 Start kategorije - Kajkavijana

· 6:30-7:40 Prijava i registracija za kategoriju Tour de Kaj

· 7:45 Brifing i prozivka natjecatelja na startnoj liniji

· 8:00 Start kategorije - Tour de Kaj

· 8:00-8:45 Prijava i registracija za kategoriju Mala kajkavijana

· 8:45 Brifing i prozivka natjecatelja na startnoj liniji

9:00 Start kategorije - Mala kajkavijana

9:00-9.45 Prijava i registracija za kategoriju Moj prvi Kaj maraton

9:45 Brifing i prozivka natjecatelja na startnoj liniji

· 10:00 Start kategorije- Moj prvi Kaj maraton

· Proglašenje pobjednika po kategorijama održavati će se jedan sat po dolasku natjecatelja koji je plasiran na postolje u određenoj kategoriji

· 22:00 DJ party

· 23:59 Kraj

FAIR PLAY:

KAJKAVIJANA je rekreativnog karaktera. Samim time se računa na fair play sudionika te međusobnu pomoć oko tehničkih kvarova ili eventualnih nesreća. Ukoliko se zateknete na mjestu nesreće, dužni ste pomoći ozlijeđenom vozaču te ostati uz njega do dolaska pomoći.

Nadamo se da takvih situacija neće biti, no ukoliko se nešto dogodi nagrađujemo FAIR PLAY POTEZ DANA.

Osobitu pažnju treba posvetiti pješacima u centru Varaždina gdje se nalazi start i cilj utrke. Dolazak u cilj prolazi pješačkom zonom koja nije zatvorena za kretanje pješaka pa Vas molimo da prilagodite brzinu te pokažete strpljenje i kulturu prema pješacima.

EKO Kajkavijana

Nažalost, kod dijela natjecatelja uočava se loše i neekološko ophođenje prema prekrasnim krajolicima kojima se vozi Kajkavijana. Uvjereni smo da ćete se svi složiti kako je staro planinarsko pravilo „Sve što doneseš, odnesi natrag sa sobom“ jedini ispravan način kojim ćemo prirodu očuvati i za naše potomke J Stoga lijepo molimo da sve svoje otpatke i praznu ambalažu ne bacate usput već je spremite u ruksak ili džepove do najbliže kante za otpatke. Hvala svima!

NAPOMENA:

· Utrka se vozi prema pravilima UCI-a, HBS-a i pravilima u ovim propozicijama. Na utrci možete sudjelovati sa ili bez HBS licence.

· Organizator otklanja od sebe svaku odgovornost za štetu koju sudionici za vrijeme maratona naprave sebi ili trećim osobama.

· Organizator zadržava pravo pomicanja termina utrke na vikend kasnije (18.6.2016.)

· Tijekom utrke zabranjena je vožnja nizbrdo s Ivanjšćice po planinarskim stazama „Konj“ i „Mrzljak“.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!