Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 12:00
Dužina rute
32 km
Polazna lokacija
Šibenik, parkinga ispred restorana Nova torcida
Kotizacija
30 kn
Organizator kontakt
Broj pregleda
92+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Rekreativni MTB maraton ”XCM Šibenik” 2016.

Rekreativni Cross country marathon ( XCM )
Dužina staze za muškarce je 32 km
Dužina staze za žene je 32 km
Rekreativna utrka, VII. kolo Rekreativne XC zimske lige u Dalmaciji

Pravo nastupa:
Svi licencirani i nelicencirani natjecatelji sa ispravnim MTB biciklom. Na rekreativnoj utrci mogu sudjelovati biciklisti neograničeno po pitanju starosti. Staza nije primjerena za mlađe uzraste. Preporucena dobna granica za maloljetnike je 14 godina, uz obaveznu pisanu izjavu roditelja/staratelja. Svi natjecatelji mlađi od 18 godina dužni su donijeti pisanu izjavu roditelja/skrbnika o suglasnosti za nastup na utrci. Maloljetnici mlađi od 14 godina mogu nastupiti isključivo uz pratnju roditelja/staratelja.

Rekreativne kategorije:
U20 ( do 20 godina )
20-30 ( od 20 do 30 godina )
30-40 ( od 30 do 40 godina )
40+ ( natjecatelji preko 40 godina )
ŽENE ( jedinstvena kategorija )
Rekreativna kategorija 50+

Za ovu utrku smo odlučili nagraditi natjecatelje starije od pedeset godina obzirom da ih u sklopu lige ima petnaestak.
Oni kao kategorija ne ulaze u sistem bodovanja nego samo dobivaju medalje.

Start rekreativne utrke:
Planirani start rekreativne utrke je u 12:00h

Prijave:
Prijave za rekreativnu utrku putem obrasca mrežne stranice Rekreativne XC zimske lige u Dalmaciji – http://www.xczld.info/prijava/ Online prijave se zaprimaju do 05.02.2016. godine. Kupnja natjecateljskog broja i kotizacija: Natjecateljski broj se kupuje te postaje vlasništvo natjecatelja, cijena broja je 10 kn (sukladno pravilniku XCZLD-a) http://www.xczld.info/pravilnik/). Broj će natjecatelju vrijediti za sve utrke Rekreativne XC zimske lige u Dalmaciji. Natjecatelji koji su ove sezone nastupili na prethodnim utrkama, nastupaju sa kupljenim brojem sa prethodnih kola (broj ima natpis XC ZIMSKA LIGA DALMACIJE), a svi oni koji nemaju broj, ili imaju privremeni broj koji su dobili bez prijave preko mrežne stranice xczld-a, trebaju u prijavi na stranici navesti da nemaju broj, kako bi im se izradio novi. Pri preuzimanju startnog broja svaki natjecatelj je dužan potpisati izjavu od odricanja odgovornosti organizatora natjecanja. Kotizacija za rekreativnu utrku je 30 kn.

Podjela brojeva:
Preuzimanje brojeva od 10:00 – 11:30h na parkingu restorana Nova Torcida. Molimo natjecatelje da zbog gužve dođu ranije. Prijavljenim natjecateljima omogućeno je sljedeće: Okrepa vodom na stazi i cilju, ručak, pranje bicikla, medicinska pomoć.

Mjerenje vremena na cilju vrši HBS sudac.

Proglašenje pobjednika i ručak:
Nakon završetka rekreativne utrke organiziran je ručak u 14:30 h, a proglašenje pobjednika od 15:30 sati. Nagrade će biti medalje za prva 3 plasirana iz svake kategorije, statua za ukupnog pobjednika rekreativne utrke, te medalje za prva 3 plasirana u kategoriji 50+.

Zona okrepe:
Organizator osigurava zonu na 15. km sa vodom.

Opći uvjeti:
Vozači startom rekreativne utrke usvajaju ove propozicije i voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama. Organizator zadržava pravo promjena uvjeta rekreativne utrke bez prethodne najave. Obavezno nošenje zaštitne kacige bez koje nastup neće biti dozvoljen. Maloljetne osobe mogu nastupiti uz potpis roditelja/staratelja na pisanoj izjavi (koju moraju predati prilikom preuzimanja broja) u kojoj je vidljivo da je roditelj/staratelj suglasan da dijete nastupi na rekreativnoj utrci na vlastitu odgovornost.

Opis staze:
Krećemo sa parkinga ispred restorana Nova torcida i zatvorenom vožnjom pod pratnjom policije idemo na start rekreativne utrke. Vozi se asfaltnom cestom u smjeru mjesta Jadrtovac, nakon toga se skreće lijevo na makadamski put. Nakon kraće vožnje ćemo se zaustaviti na mjestu gdje će biti start i cilj, nakon kratke stanke uslijedit će start rekreativne utrke. Sedamsto metara nakon starta se skreće desno na uspon ”xc lipi krug”. Nakon uspona na 3 kilometru skrećemo lijevo gdje nas čeka spust niz ”marića škalju”, nakon odvoženih 5 kilometara skrećemo desno gdje nas očekuje uspon na ”stazu divljih prasaca”, na 9-om kilometru idemo lijevo gdje slijedi spust na ”mrzlu valu” te na 11-om kilometru skrećemo desno i uz rub vinograda se spuštamo prema makadamskom putu, na 13-om kilometru skrećemo desno i zatvaramo krug, sve to ponavljamo još jednom i nakon što odvozimo drugi krug, na 28-om kilometru je cilj utrke.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!