Polazak
(nedjelja) 12:00
Dužina rute
12 km
Polazna lokacija
Podstrana, parking na ulazu u grad
Kotizacija
30 kn
Website
Organizator kontakt
Broj pregleda
108+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Rekreativni MTB maraton “Perun 2016.”

Vrsta utrke: XCP 24000 m
Rekreativna utrka VI. kolo Rekreativne XC Zimske lige u Dalmaciji

Pravo nastupa:
Svi licencirani i nelicencirani natjecatelji sa ispravnim MTB biciklom. Na rekreativnoj utrci mogu sudjelovati biciklisti neograničeno po pitanju starosti. Staza nije primjerena za mlađe uzraste.

Preporučena dobna granica za maloljetnike je 14 godina, uz obaveznu pisanu izjavu roditelja/staratelja. Svi natjecatelji mlađi od 18 godina dužni su donijeti pisanu izjavu roditelja/skrbnika o suglasnosti za nastup na utrci.

Rekreativne kategorije:
U20 ( do 20 godina )
20-30 ( od 20 do 30 godina )
30-40 ( od 30 do 40 godina )
40+ ( natjecatelji preko 40 godina )
ŽENE ( jedinstvena kategorija)

Start rekreativne utrke:
Planirani start utrke je u 12:00h

Prijave:
Prijave za rekreativnu utrku putem obrasca mrežne stranice Rekreativne XC zimske lige u Dalmaciji – http://www.xczld.info/prijava/ . Online prijave se zaprimaju do 29.01.2016. godine, svima prijavljenima do navedenoga roka izraditi će se broj sa imenom i prezimenom.

Kupnja natjecateljskog broja i kotizacija:
Natjecateljski broj se kupuje te postaje vlasništvo natjecatelja, cijena broja je 10kn ( sukladno pravilniku XCZLD- http://www.xczld.info/pravilnik/ ). Broj će natjecatelju vrijediti za sve utrke Rekreativne XC zimske lige u Dalmaciji. Pri preuzimanju startnog broja svaki natjecatelj je dužan potpisati izjavu od odricanju odgovornosti organizatora natjecanja. Kotizacija za rekreativnu utrku je 30kn.

Podjela brojeva:
Preuzimanje brojeva od 10:00 – 11:30h na velikom parkingu na ulazu u Podstranu sa strane Splita. Molimo natjecatelje da zbog gužve dođu ranije.

Prijavljenim natjecateljima omogućeno je sljedeće:
Okrepa vodom na stazi i cilju, ručak, medicinska pomoć, tehnička pomoć

Mjerenje vremena:
Mjerenje vremena na cilju vrši HBS sudac.

Proglašenje pobjednika i ručak:
Nakon završetka rekreativne utrke ručak je organiziran na velikom parkingu od 14:30, a proglašenje pobjednika od 15:40 sati. Nagrade će biti medalje za prva 3 plasirana iz svake kategorije.

Opći uvjeti:
Vozači startom rekreativne utrke usvajaju ove propozicije i voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama. Organizator zadržava pravo promjena uvjeta rekreativne utrke bez prethodne najave. Obavezno nošenje zaštitne kacige bez koje nastup neće biti dozvoljen. Maloljetne osobe mogu nastupiti uz potpis roditelja/staratelja na pisanoj izjavi (koju moraju predati kod kupnje broja) u kojoj je vidljivo da je roditelj/staratelj suglasan da dijete nastupi na rekreativnoj utrci na vlastitu odgovornost.

Opis staze:
Voze se dva kruga po 12 km.
Zajednički start na parkingu gdje su prijave i okupljanje sudionika, nakon 1500 m dolazimo zajedno u grupi do mjeste gdje se daje znak za leteći start. Prvih 2000 m kombinacija je širokog betonskog puta te širokog makadama uz blagi uspon. Nakon toga dolazi dionica sa nekoliko oštrih i kratkih uspona. Na 4 km izlazi se na lokalnu asfaltnu cestu koja će biti zatvorena za promet. Na 5.km prolazi se kroz stari dio Podstrane te se ulazi kroz jedan kratki single track u široki makdam koji vas prati sve do 10 km. Na 9 km nalazi se okrjepna stanica sa vodom. na 10 km. OPREZ!!! ulazi se na single track nizbrdo koji za podlogu ima kombinaciju kamenja i zemlje, poseban oprez za sve one koji nisu vični vožnji na takvom terenu,uz napomenu da propuste spretnije vozače ispred sebe. Na 11, 5 km izlazi se opet na široki makadam i krug se spaja na 12 km.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!