Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 17:00
Dužina rute
10 km
Polazna lokacija
Beograd, Trg Republike
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
26+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Deda Mraze, donesi nam bici staze! - 57. Beogradska Kritična masa

Iiiiii vreme je za tradicionalnu novogodišnju Kritičnu masu!

Ove godine smo vredno radili, protestovali, i pokrenuli neka pitanja u gradu, ali kako sada stvari stoje, izgleda da ćemo popravku Brankovog mosta, normalnu biciklističku stazu do Ade, biciklističke staze ili trake u centru grada moći da tražimo samo od Deda Mraza, jer gradska vlast nije mogla da napravi ni sto metara staze pored rekonstruisane pumpe Dejton.

Poslednje subote u 2015. godini prazničnu atmosferu u Beogradu ulepšaće novogodišnja Kritična masa. Okupljamo se od 16:30 na Trgu Republike, u vožnju krećemo u 17h. Donesite i vi svoje pokretne sound sisteme (mi ćemo uključiti obe muzike), ponesite pištaljke, trube i vuvuzele, pripremite zvonca jer odavno nismo pravili buku, ukrasite bicikle, i ne zaboravite na obavezno prednje i zadnje svetlo.

A posle vožnje sledi dugo očekivana BICI-ŽURKA u prostoru Magacina, ulica Kraljevića Marka 4.

Sav prihod koji se skupi u toku večeri ide za dalju organizaciju Kritične mase, kao i ostale aktivnosti udruženja "Ulice za bicikliste". Trebaće nam novac za prostor, papir, štampanje, farbu, platna, bedževe, nalepnice i sve ostale rekvizite potrebne da mase izgledaju veselije, ali i da gradskoj upravi pošaljemo po neku poruku!

Da podsetimo, do sada smo od donacija kupili dva sound sistema sa akumulatorima i pretvaračima, megafon, napravili smo kargo bicikl, kupili toki vokije za bolju kontrolu kolone tokom vožnji, štampali majice, nalepnice, priručnik "Beograd na pedale", pravili bedževe, transparente, flajere, vizit karte...

Ruta: http://ridewithgps.com/routes/11509799

IBikeBelgrade će i ovoga puta pružiti podršku tako što će besplatno pozajmiti bicikl onima koji bi želeli da dođu na Kritičnu masu, a nemaju svoj bicikl. Prijavite nam se u inbox, i dođite u subotu, najkasnije do 16h ispred prostora IBikeBelgrade u Braće Krsmanovića 5. Vidimo se!

Dođite da se zabavimo i da svi pomognemo da Kritične mase izgledaju još bolje!

Muzika: UZB DJ team

Dres kod: novogodišnji :)

Kritična masa je grupna vožnja po ulicama grada koja za cilj ima podizanje svesti o ravnopravnom učešću biciklista u urbanom saobraćaju.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!