Polazak
(nedjelja) 12:00
Dužina rute
10 km
Polazna lokacija
Mostar, Trg hrvatskih velikana (Rondo)
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
26+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklijada Djeda Božićnjaka 2015.

Start i završetak biciklijade je s Trga hrvatskih velikana (Rondo), a vozit će se krug po cijelom gradu. Po povratku na Rondo biciklistička karavana će se uputiti novom biciklističkom stazom kroz ulicu Kralja Tvrtka sve do caffe "Black Pearl" gdje će sudionici karavane biti počašćeni kuhanim vinom i toplim čajem.

Kao i proteklih godina, Djeda Božićnjaci/Mrazovi najmlađim će građanima Mostara, koji se zateknu na ulicama, dijeliti slatkiše i prigodne darove.

- Želja nam da, kao i prethodnih godina, unesemo malo blagdanskoga ozračja pred nadolazeće blagdane i praznike, uz nastojanje da ova biciklijada postane tradicijom i održava se svake godine. Naravno, moramo priznati da nam je ovo jedna od najdražih organizacija i biciklijada u godini koju svi željno očekujemo i kojoj se radujemo – izjavio je za Fenu predsjednik BK Mostara Toni Zorić.

Goran Prskalo iz Udruge „Hercegovina Bike“ pozvao je sve građana da se pridruže biciklijadi koja bi ove godine trebala biti brojnija nego prethodnih.

- U biciklijadi mogu sudjelovati svi koji se obuku u Djeda Božićnjaka/Mrazeva, ili barem na glavu stave crvenu kapu– kazao je Prskalo.

Ruta biciklijade: Trg hrvatskih velikana (Rondo), šetnica do Španjolskog trga, ulica Hrvatskih branitelja/Bulevar narodne revolucije, Lučki most, Ulica Maršala Tita, Carinski most, Hotel „Ero“, Ulica Ante Starčevića (Centar 2), vrh Avenije, Ulica Kralja Tomislava, zgrada „Spajalica“, Trg hrvatskih velikana (Rondo).

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!