Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 12:00
Dužina rute
8 km
Polazna lokacija
Podgorica, Trg Republike
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
44+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Kineski Critical u znak zahvalnosti za donaciju 1. staze

Dragi naši biciklisti i biciklistkinje,

Došlo je vrijeme da i Podgorica ima svoju biciklističku infrastrukturu. Kao što vam je vjerovatno poznato, prva biciklistička staza se proteže od Tološke šumice do nekadašnjeg hotela Crna Gora u centru grada. Njena upotreba će najbolje pokazati da li je i gdje se griješilo tokom izgradnje, pa se nadamo da ćemo novostečena iskustva primjeniti na infrastrukturi koja će se tek graditi. Veliku zahvalnost izražavamo ambasadi NR Kine u Podgorici koja je donirala sredstva za izgradnju ove staze i zbog toga ovaj Critical Mass vozimo kao znak zahvalnosti našim dobročiniteljima.

Vjerovatno je većina vas isprobala novu stazu, pa ćemo XXVII Critical Mass djelimično voziti maršrutom staze koja je planirana da se gradi od Gorice do Zabjela. Očekujemo da će novac biti uskoro obezbijeđen i početi izgradnja.

Ova vožnja je planirana za subotu 28. novembar, a počeće kao i obično sa Trga Republike u 12:00.

Ostaje nam da vas podsjetimo na to da je novoizgrađena staza jednosmjerna i da treba pratiti signalizaciju kako ne bi ugrožavali ostale bicikliste, pa i sebe. Budimo tolerantni prema pješacima koji još nijesu navikli na postojanje ove, za naš grad, novotarije. Najbolji primjer korištenja nove infrastrukture bi trebalo da budemo mi, koji ćemo naše sugrađane i neznavene bicikliste edukovati u pogledu njenog korištenja.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!