Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 17:00
Dužina rute
5 km
Polazna lokacija
Beograd, Trg Republike
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
18+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

56. Beogradska Kritična masa: Biciklimatske promene!

http://ridewithgps.com/routes/11275541


Pred nama je velika konferencija partija, koja će se održati u Parizu, poznatija kao COP. COP okuplja najviše zvaničnike sveta poslednju 21 godinu sa ciljem da zajedno dođu do rešenja koje će spasiti zemlju od klimatskih promena.

Zašto je COP u Parizu bitniji od ostalih?
Zato što su se svi ti zvaničnici obavezali da će 2015 doneti sporazum, kojim će se odrediti uloge zemalja u suzbijanju uzroka klimatskih promena, pre svega emisije gasova na pravičan način. Kao i stimulisanje održivog razvoja i sve šire upotrebe obnovljivih energija i održivog transporta.

Kako su se zvaničnici svih ovih godina ponašali vrlo neozbiljno, ne očekuje se da će svoje ponašanje ni ove godine promeniti. Ne očekuje se da će sporazum koji bude donešen biti dovoljno dobar da zaustavi globalni rast temperatura ispod granice koja je prihvatljiva za normalan život na planeti.

Zato će se vikenda 28. i 29. novembra, u mnogim gradovima sveta, održati razni marševi, protesti, akcije, među kojima i naša 56. Kritična masa, čiji su ciljevi da pokažu da je ljudima stalo do očuvanja planete i normalnih uslova za život.

Bicikl kao najčistije prevozno sredstvo, u Beogradu gde najveće emisije CO2 dolaze iz saobraćaja, je pravi način da pokažemo kakav grad, vazduh i budućnost želimo. Zato dođite da se provozamo na našem najboljem i najčistijem prevoznom sredstvu. Biciklom protiv klimatskih promena

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!