Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(ponedjeljak) 09:00
Trajanje
4 dana
Dužina rute
1565 km
Polazna lokacija
Prevlaka, centar
Kotizacija
808 kn
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
1402+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Hard Cro 2016.

Hard Cro je međunarodna biciklistička ultramaratonska utrka u Hrvatskoj

Sa željom da se održava svake godine u turističkoj predsezoni izazov je zavrsiti utrku u roku 4 dana, prolazeći kroz najatraktivnije predjele u Hrvatskoj, od Prevlake do Iloka.

Svi su sudionici potpuno autonomni, bez potpore na ruti, brinui se sami o hrani, opremi, biciklu i pauzama. Na kontrolnim točkama je dopuštena pomoć pratnje, a bit će osigurani ležajevi, tuševi, hrana kao i mehanicka pomoć oko bicikla.
Također se osigurava plan rute u tiskanoj verziji kao i GPS track.

Kvalifikacije
Nije potrebno ostvariti kvalifikacije da bi se sudjelovalo u utrci međutim prednost je ukoliko imate iskustva u maratonskim biciklističkim vožnjama kako bi uspjesno završili utrku za 4 dana.

Dopuštene su sve vrste bicikala, ispravnost bicikla i opreme je na vlastitu odgovornost. Kaciga, ispravna svjetla i reflektirajući prsluk su obavezni. Da biste sudjelovali morate biti stariji od 18 godina.

"Hard Cro Race" pravila

Hard Cro Race (HCR) se temelji na sljedećem principu:
Voziti rutu prema vlastitom odabiru od starta do cilja najbrže moguće, samostalno, bez potpore izvana i pazeći na vremensko ograničenje.
HCR nije etapna utrka, to je zapravo jedna etapa na kojoj se sat ne zaustavlja, vrijeme teče od starta do cilja. Određene su obavezne kontrolne točke na kojima se bilježi vrijeme natjecatelja/ica, ali ruta nije zadana kao niti mjesta na kojima se natjecatelji/ice moraju zaustavljati kako bi se odmorili ili odspavali, to je proizvoljno. Ipak, u sklopu kontrolnih točaka, na startu i cilju osigurat će se lezajevi, tusevi i hrana. HCR zeli osigurati jednake uvjete svima kako bi se formirala lista ukupnog poretka (General Classification - GC). HCR inzistira na tome da svi natjecatelji/ice, kako iz Hrvatske tako i iz drugih zemalja imaju jednake šanse i uvjete. Bilo kakva pomoć sa strane je strogo zabranjena, dakle to je osnovno načelo i smisao cijele utrke, samodostatnost!
HCR e se pratiti putem web-a, to je "do-it-yourself" izazov s načelima poštenja uz postivanja pravila, na vlastitu odgovornost i savjest.
Nema se sto za izgubiti osim svoje časti.

Pravila HCR:
1) Nema prigovora pravilima.

2) Natjecatelji/ice moraju voziti bicikl od starta do cilja uz obavezan prolaz kroz dvije zadane kontrolne tocke. Svatko bira svoju rutu. Natjecatelji/ice moraju voziti samo na teritoriju Republike Hrvatske, zabranjeno je korištenje katamarana, čamaca i brodova bilo koje vrste, kao i striktno pješačkih pothodnika i prijelaza. Jedine su iznimke granični prijelazi sa BiH, Klek Neum i Zaton Doli ­ Neum II na državnoj cesti 8. GPS navigacija je dozvoljena.

3) Dozvoljena je bilo koja vrsta bicikla. Bicikl mora biti pogonjen ljudskom snagom. Bicikl se ne može zamijeniti tijekom utrke. Natjecatelj/ica moze nastaviti utrku dokle god je bicikl pod kontrolom vozaca, moze ga nositi, vući ili gurati uz rub kolnika.

4) "Drafting" je striktno zabranjen.

5) Asistencija treće strane je zabranjena. Svu hranu, piće, opremu i rezervne dijelove natjecatelj/ica mora nositi sam/a, odnosno može pribavljati na ruti. Natjecatelji/ice se mogu opskrbljivati, unajmiti smještaj, koristiti usluge za pranje veša ili biciklisticki servis samo u komercijalno dostupnim mjestima na putu, dakle sve korištene usluge moraju biti dostupne u registriranim trgovinama i ugostiteljskim objektima. Zabranjene su privatne opskrbe ili smjestaji (npr. u vikendici kod prijatelja, rodbine ili u vlastitoj). Obitelj i prijatelji su dobrodošli kao navijači ali ni u kom slučaju ne smiju ponuditi bilo kakvu pomćo na putu kao niti smještaj. Natjecatelj/ica može pomoći drugom natjecatelju/ici.

6) Na natjecatelju/ici je da bude upoznat/a sa zakonom o sigurnosti prometa na hrvatskim cestama.

7) Kaciga, reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo te stražnje crveno svjetlo za noćnu voznju i u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, kisa...) obavezni su dio opreme. Također, natjecatelji/ice moraju biti zdravstveno osigurani/e i sami su odgovorni za svoju sigurnost.

8) Natjecatelji/ice se moraju ponašati u skladu duha utrke i "fair playa", dakle samodostatnostuz jednake uvjete za sve.

9) 24 sata neaktivnosti smatrat će se odustajanjem od utrke.

10) Svi natjecatelji/ice moraju biti stariji od 18 godina na startu.
Utrka je kategorizirana prema spolu i dobnoj skupini.
Prema spolu:
a) Žene
b) Muškarci
Dobne skupine:
a) Ispod 50
b) 50-59
c) 60-69
c) Preko 70
Natjecatelji/ice moraju završiti utrku unutar vremenskog roka s pravom završetka (ne smiju biti diskvalificirani) kako bi se službeno smatrali HCR finišerom.
Vremenski rok:
a) Žene svih dobnih skupina i muškarci iznad 60 godina - 120 sati,
b) Muškarci ispod 60 godina - 110 sati.
Vremensko ograničenje za 2 kontrolne točke kako slijedi:
1) KT Savudrija
a) Žene svih dobnih skupina i muškarci iznad 60 godina - 60 sati
b) Muškarci ispod 60 godina - 55 sati
2) KT Sv. Martin na Muri
a) Žene svih dobnih skupina i muškarci iznad 60 godina - 93 sata
b) Muškarci ispod 60 godina - 85 sati

11) Kršenje bilo kojeg od navedenih pravila rezultirat će penalima. U slučaju kršenja pravila, sluzbena osoba utrke može prvi put izdati upozorenje ili diskvalificirati natjecatelja/icu. Ako se ponovi isti prekršaj drugi put, natjecatelj/ica se sankcionira diskvalifikacijom.
Prekršaji poput "drafting-a", prolaz na crveno svjetlo na semaforu , asistencija treće strane, privatni smjestaj, vožnja bez kacige ili svjetala, ili dolazak na kontrolne točke izvan vremenskog roka neće se tolerirati te će se smatrati dovoljnim razlogom za direktnu diskvalifikaciju.

Nakon diskvalifikacije natjecatelj/ica može nastaviti voziti ali više neće biti službeni sudionik/ica utrke.

Stranica na kojoj se natjecatelj/ica prati ostat će aktivna "online" zbog informativne svrhe ali neće biti zabilježen/a na listi ukupnog poretka (GC).


The participation fee is 105,00 EUR or 808,00 HRK.

The participation fee includes:
* Position on the starting line
* Start number
* Real time GPS tracking
* Official jersey
* Goodie bag
* Baggage transfer from Prevlaka to Ilok
* Full meal, refreshments, shower and sleep at the CP2 Sveti Martin na Muri
* Finishers medal
* Official poster (digital, ready to print, high res)

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!