Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi . Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 12:00
Dužina rute
8 km
Polazna lokacija
Podgorica, Trg Republike
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
28+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

XXVI CM za studentsku omladinu

31. oktobra nastavljamo sa organizacijom promotivnih vožnji biciklima u Podgorici, poznatim kao Critical Mass, ali umjesto posljednjeg oktobarskog petka, ‘pedalanje’ je planirano za subotu. Zbog kratkoće jesenjih i zimskih dana, sve do proljeća Critical Mass vožnje organizovaćemo subotom.

Oktobarsku vožnju, koja će početi u 12.00 sa Trga Republike, posvetili smo studentima/studentkinjama, zbog čega će i trasa jednim dijelom prolaziti pored Univerziteta CG, fakulteta i studentskih domova.

Oktobar je mjesec kad student/studentkinje s entuzijazmom ulaze u novu školsku godinu, pa želimo da taj polet iskoristimo i podstaknemo studentsku omladinu da što više i ćešće koristi biciklo kao prevozno sredstvo i time, pored ostalog, uštedi više novca za ostale pametne stvari.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!