Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 09:00
Dužina rute
10 km
Polazna lokacija
Osijek, Trg Ante Starčevića
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
77+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Humanitarna biciklijada : - "Biciklisti - Humanitarci na djelu!"

Plan puta:
Krećemo sa glavnog trga Ante Starčevića iz Osijeka te se spuštamo na promenadu, vozimo bentom do Pampasa, gdje se spuštamo i prolazimo kroz Retfalu glavnom cestom. Prije skretanja (kod Rokove crkve) nalaze se prostorije Udruge Rijeke Ljubavi. Ulazimo u dvorište gdje nas dočekuju volonteri Udruge sa okrijepom.

Dužina humanitarne biciklijade je svega 10 km.

Udruga BH u suradnji s građanskom inicijativom Veliki za male po prvi puta zajedno u suradnji s humanitarnom udrugom Rijeka Ljubavi, organizirani humanitarnu biciklijadu pod sloganom : „ Biciklisti – humanitarci na djelu!“.

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ je neprofitna udruga osnovana s ciljem pomaganja siromašnim i socijalno ugroženim građanima te obiteljima s više djece koji žive na rubu siromaštva; zatim zlostavljanim osobama, osobama liječenim od različitih vrsta bolesti i ovisnosti, udrugama djece s posebnim potrebama te pružanja posebne pomoći umirovljenicima,braniteljima i svima onima koji u potrebi bez obzira na nacionalnu, vjersku, političku, spolnu, dobnu ili bilo koju opredjeljenost.

Naš osnovni moto je: „ Dobro je činiti dobro“ !

Socijalni paket sadrži sljedeće namirnice:
1. Brašno
2. Ulje
3. Šećer
4. Riža
5. Tjestenina
6. Grah
7. Mlijeko
8. Konzerve
9. Dječja hrana

Humanitarna udruga Rijeka Ljubavi također je u potrebi prikupiti i slatkiše za djecu, školski pribor, odjeću te najviše čemu se svako dijete veseli – plišana igračka.

Socijalna samoposluga hrani više od 700 obitelji u pomoći, što gladnih što siromašnih.
Naš cilj ove humanitarne biciklijade je skupiti potrebne namirnice i igračke te im izmamiti osmijeh na lice.

Ujedinimo naša Velika srca za Mala srca te pomozimo koliko možemo jer dobro je činiti dobro :)

Stoga pozivam sve zainteresirane sugrađane, žene, majke, djecu i ostale bicikliste, trkače i rekreativne da se pridruže ovom hvalevrijednom projektu.

Po dolasku u Udrugu Rijeka Ljubavi biti ćemo počašćeni toplim napitcima, voćem i kiflicama :)

Učinimo dobro već danas.

Što se tiče prikupljanja stvari (hrana,slatkiši za djecu i ostale sitnice) toga dana na Trgu Ante Starčevića biti će štand od strane Udruge Rijeke Ljubavi i kutije u koje ćemo moći priložiti hranu i stvari.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!