Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 08:00
Dužina rute
204 km
Polazna lokacija
Inđija, plato ispred Kulturnog centra
Kotizacija
40 kn
Organizator kontakt
Broj pregleda
60+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

OTKAZANO: BRM 200km Srema, Poslednji zvanični brevet sezone 2015.

PAŽNJA ACHTUNG POZOR FIGYELEM !

Drage Randonerke i Randoneri,

s obzirom na sada već izvesnu činjenicu da će u nedelju(ustvari početak obilnih padavina u subotu uveče) biti veoma obilnih padavina, procenjenih na 25-50mm/m2 (250-500 litara po metru kvadratnom) na dnevnom nivou,
i s obzirom da će biti propraćene i prilično jakim vetrom brzine i preko 30km/h, a imajući u vidu specifični teren po kojem se kreće trasa breveta,
odlučeno je da se brevet 11.Oktobra. NEĆE ODRŽATI !

Razlog za tu odluku je pre svega briga za bezbednost učesnika.

Imajući u vidu činjenicu da ja 200k postao prilično popularan događaj u kojem učestvuje dosta onih koji nemaju mnogo iskustva u vožnji u takvim uslovima, kao i dugoj vožnji uopšte, te nije u više u pitanju šaka od 30ak randonera, pre svega veoma iskusnih biciklista, rasutih po trasi, nego 3-4x veći broj, smatram da u datim uslovima i terenu, rizik od nastanka nemilih događaja znatno povećan.
Ako smo već bili svedoci danka neiskustvu nekih kolega koje su rezultirale nimalo lakom povredom ruke/ramena našeg kolege Gige i to u idealnim uslovima za vožnju, mogu samo da zamislim kako bi se slična situacija završila u uslovima smanjene vidljivosti, klizavog kolovoza, odrona i prepreka na putu...

Teren Fruške Gore, a naročito Zmajevac, tojest put Rakovac-Vrdnik, kao i put preko Iriškog Venca, poznati su po tome što u uslovima obilnih padavina često dolazi do odrona stena i zemlje, a uz jak vetar i srušenih stabala i grana, a rizik od nastanka takvih je veoma velik baš u vremenu prolaska učesnika tim delom trase, tojest posle cele noći oblinih padavina kada teren biva dovoljno nakvašen i spreman da pusti stene, kamenje, i drveće niz put.
Kao slikoviti primer možemo dati vreme u koje su se prošle godine desile poplave u Srbiji, gde je na terenu Fruške Gore palo oko 30ak mm kiše po danu, uzastopno 3 dana, a već uveče drugog dana posle nekih 50-60mm neprestane kise, je put preko Iriškog Venca bio potpuno zatvoren u oba pravca zbog odrona, put preko Zmajevca takođe zbog odrona dela samog puta(do dan danas nije saniran) kao i odron dela puta Sr.Karlovci-Banstol koji je takođe bio potpuno zatvoren, a kasnije otvoren samo po jednoj traci za naizmeničan saobraćaj.
Trebalo je par meseci da se ovi odroni saniraju, i put vrati u ispravno stanje.

Ako je verovati prognozerima, slično će izgledati i u nedelju.
O ugodnosti vožnje u takvim uslovima naravno možemo diskutovati, ali povećani rizik od odrona, potoka preko kolovoza koji nanose šljunak, palog granja pa možda i celih stabala, je sasvim izvestan, te i rizik od nemilih događaja je takođe znatno povećan, naročito ako znamo da većina učesnika vozi drumske bicikle, a dovoljno je smanjena sila kočenja da neko pre krivine i nanetog šljunka u njoj ne ukoči i sa puta sleti u šumu, što je siguran recept za povrede, ako ne i tragičan ishod.
Kao organizator, iako svi učestvuju na sopstvenu odgovornost, ipak nisam spreman svesno ljude slati da voze u takvim uslovima i sa takvim povećanim rizikom od nemilih situacija.

Svakako ovo ne znači da se jesenjih 200k neće održati uopšte !
NOVI DATUM biće objavljen uskoro, čim se kockice (od odobravanja novog datuma kod ACPa, do organizatora na raspolaganju) uklope.

Sve prijave koje su već poslate, i uplate startnine prosleđene biće i dalje važeće i prepisane na novi datum.
Ukoliko onima koji su već uplatu prosledili, novi datum ne bude odgovarao, iznos će im naravno u potpunosti biti vraćen uplatom na njihov tekući račun.
Takođe kada novi datum bude objavljen, lako ćete javiti (kao nastavak konverzacije prijavnog maila) ukoliko niste zainteresovani, ili prosto sprečeni da tada vozite.

U ime više sile izvinjavam se svima kojima ovakva odluka komplikuje život.
Do sada nije bilo odlaganja ni pomeranja datuma, ali evo, viša sila organizatora ne moli

Hvala na razumevanju


Start iz Inđije, u Nedelju 11. Oktobra od 8:00* sa platoa ispred Kulturnog centra u Inđiji.

Trasa breveta broji 204km, sa oko 1600m vertikalnog uspona.

Vremenski limit iznosi 13h 30m, odnosno na cilj treba stići najkasnije do 21:30

Visina startnine je 500 din.

* zbog očekivanog velikog broja učesnika,
startna kontrola će biti otvorena između 8:00 i 9:00h.
Vremenski limit počinje da teče od 8:00 !!
te ako planirate da budete među sporijima, i iskorisite celokupan vremenski limit,
gledajte da krenete već od 8:00
Ako ne, možete startovati u bilo koje vreme izmeću 8 i 9h,
ali zapamtite da limit teče od 8, i da na cilj treba stići najkasnije do 21:30.


Za cenu startnine organizator obezbeđuje pripremljenu i strelicama označenu trasu, učešće na brevetu i homologaciju rezultata po uspešnom završetku breveta, kao i nakon homologiranih rezultata breveta slanje Vašeg brevet kartona na Vašu adresu putem pošte.
U ceni startnine je takođe i tradicionalna Gibanica na cilju, kao i osveženje na cilju i na jednoj tački same trase.

Komemorativnu medalju za uspešno završen brevet možete poručiti pri predavanju brevet kartice na cilju (treba označiti polje na kartici) ili najkasnije do 5 dana nakon završetka breveta putem email-a. Medalja košta 10 eura, a iznos možete uplatiti u gotovini pri predavanju brevet kartice na cilju, ili do 5 dana nakon završetka breveta na tekući račun organizatora.
Poručene medalje kada pristignu iz Francuske, mogu vam biti poslate na kućnu adresu posredstvom PostExpres-a, o vašem trošku (200 din)Lokacija starta:
Start je sa platoa Kulturnog Centra Inđija, ugao ulice Vojvode Stepe i Dunavske.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!