Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 11:00
Polazna lokacija
Hutovo, ispred OŠ
Kotizacija
- - - -
Facebook
Broj pregleda
210+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklijada Ćirinom prugom - Hutovo - Vjetrenica 2015. UPDATE!

OBAVIJEST!

Zbog vremenskih neprilika koje se predviđaju za vikend, bili smo prisiljeni da odgodimo biciklijadu za naredni tjedan, tj.za Nedelju 18.10.2015.

Jako velik broj zainteresiranih i prijavljenih biciklista imamo, brojka je presla preko 200 sudionika, te nismo zeljeli riskirati i sa kisom kvariti tako lijepo druzenje. Nadamo ste u mogucnosti da nam se u istom broju odazovete i pridruzite u nedelju 18.10.2015. na biciklijadi Ćirinom prugom.

Zahvaljujemo Vam se na razumjevanju.

Ruta biciklijade proteže se trasom stare uskotračne željezničke pruge od mjesta Hutova u Općini Neum do spilje Vjetrenice u općini Ravno. Trasa biciklijada pretežino je ravničarska, vozit će se asfaltiranim dionicama, predviđene su kraće pauze pored starih željezničkih postaja, a u Ravnom je za sve sudionike osiguran besplatan ručak. Nakon toga će se sudionici biciklijade uputiti prema Zavali, gdje će ih publicist Stanislav Vukorep upoznati s poviješću Ćire i uskotračne pruge, nakon čega je predviđen obilazak spilje Vjetrenica. Zatim će uslijediti povratak biciklista prema Hutovu. Za sve one koji su u slabijoj kondicijskoj spremi povratak će biti osiguran servisnim vozila koji će cijelo vrijeme pratiti biciklijadu.

Za sve sudionike biciklijade osigurani su prigodni darovi,a za prvih 100 prijavljenih i majice s vizualnim identitetom biciklijade i samog projekta.

Start biciklijade predviđen je ispred Osnovne škole u Hutovu, s početkom u 11 sati, a polazak vozilima iz Mostara za Hutovo predviđen je u 9 sati.

Inače, projekt ‘’Bicikliranjem kroz povijest’’ – Revitalizacija stare uskotračne pruge ‘’Ćiro’’, financira Europska unija kroz Program prekogranične suradnje: Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007-2013, IPA komponenta II.

Projekt se provodi na području Hercegovine, u općinama Mostar, Čapljina, Neum, Ravno i Trebinje te u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u općini Konavle (Republika Hrvatska). Trajanje projekta je 24 mjeseca, a njegovi su nositelji Javno poduzeće ‘’Vjetrenica’’ Popovo polje (Bosna i Hercegovina) i Općina Konavle (Republika Hrvatska).

Opći cilj projekta je doprinijeti integraciji gospodarstva u pograničnim područjima Dubrovačko-neretvanske županije i Hercegovine kroz razvoj nove zajedničke turističke ponude – biciklističke staze koja će prolaziti obnovljenom starom uskotračnom prugom ‘’Ćiro’’.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!