Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 09:00
Dužina rute
7 km
Polazna lokacija
Podgorica, parking iza Građevinskog fakulteta
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
21+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biking – Brezna 2015.

09:00 Okupljanje na parkingu iza Građevinskog fakulteta i polazak

Polazimo iz Podgorice autobusom do sela Brezna, koje je smješteno u pivskoj oblasti, na 30 km puta od Nikšića prema Šćepan Polju i dalje prema Sarajevu. Udaljeno je sat vožnje od Žabljaka, isto toliko od Šćepan Polja. Nadmorska visina od 1,000 mnv, na kojoj se selo nalazi, blizina kanjona Komarnice s jedne strane i planine Vojnik s druge, na čijim se vrhovima i tokom ljetnih mjeseci može vidjeti snijeg, temperature do 30 stepeni tokom dana i 15-tak stepeni tokom noći, daju ovom selu status vazdušne banje. Prostire se na ravnici, 12 km dužine do 2 km širine, koju u donjem dijelu sela presijeca potok.

Selo Brezna idealno je mjesto za pješačke i biciklističke ture tokom jutarnjih i poslepodnevnih časova, a tokom noći prijatno mjesto za odmor gdje je korišćenje klima uređaja nezamislivo. U okolini sela se nalazi oko 50 km obilježenih pješačkih i biciklističkih staza.

Za sve ljubitelje biciklizma osmišljena je vožnja asfaltnim seoskim putem prema selu Donja Brezna bez velikog uspona. Na ovoj ruti prolazimo pored dvije bistijerne. Dužina rute je oko 7 km u oba pravca.

Za sve naše i vaše prijatelje tura je besplatna!!! Prijave slati na e-mail tricetiri34sad@gmail.com najkasnije do 25.09. u 15h. U prijavi navesti ime i prezime, kontakt telefon i kontakt e-mail. Kako ćemo organizovati još aktivnosti, potrebno je i navesti da je prijava za biking.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!