Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 11:00
Dužina rute
12 km
Polazna lokacija
Sanski most, ispred sportske dvorane
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
43+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklijada u Sanskom Mostu - Izaberi. Kombinuj. Promijeni. 2015.

U gradu na rijeci Sani, u Sanskom Mostu, Auto moto klub 70 i ove godine organizuje biciklijadu povodom Svjetskog dana bez automobila, koji je kruna globalne akcije Evropske sedmice mobilnosti.

Centar Sanskog Mosta će u nedjelju 20. septembra biti makar kratko i simbolično bez automobila, kako bi se ukazalo na postojeće probleme u saobraćaju, ali kako bi i ovom prilikom ukazali na biciklo kao odličan izbor prevoznog sredstva u manjim sredinama.


Biciklijada je planirana kroz centar grada, a okupljanje učesnika je zakazano ispred sportske dvorane u 11:00 sati.

Obzirom da je Sanski Most kroz EU projekat „Žitni put, Kupa-Sava“ bogatiji za biciklistički punkt u prirodi, koji se nalazi 12 km od grada u pravcu sela Hrustovo, cilj biciklijade će upravo biti ova lokacija, gdje će se upriličiti druženje, razmijena iskustva biciklista i zajednički ručak.

Svi smo učesnici u saobraćaju i toga svjesni dužni smo da svoje kretanje učinimo odgovornijim i bezbijednijim, kako za sebe tako i za ostale učesnike u saobraćaju. Nastojimo da našim kampanjama poseban naglasak usmjerimo na školarce kao učesnike u saobraćaju, kojima se i putem školstva te uz podršku lokalnih vlasti, treba posvetiti više pažnje.

Ovim putem pozivamo sve građane i građanke, te školarce koji i dalje čekaju na školsko zvono u našem kantonu, da nam se priključe. – poručuju iz amk70.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!