Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 11:00
Dužina rute
40 km
Polazna lokacija
Laktaši, kod Italijanske crkve u Riječanima
Kotizacija
40 kn
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
225+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

2. Laktaški MTB maraton "Discover Laktaši 2015"

Biciklistički klub Laktaši drugi put za redom organizuje MTB maraton pod nazivom "Discover Laktaši 2015".

Start maratona održava se na dobro poznatoj lokaciji kod Italijanske crkve u Riječanima pored Laktaša sa početkom u 11 časova.

Kako doći: ukoliko idete iz pravca Gradiške ići starom cestom do semafora u centru Laktaša, tu skrenuti desno, na sledećem semaforu pravo i pratiti table MTB pored puta na skretanjima do Italijanske crkve. Iz pravca Banja Luke isto, samo na semaforu u centru skrenuti lijevo.

Takmičari će biti podjeljeni u 4 kategorije i to: juniori do 18 godina, seniori od 18 do 35, masters preko 35 godina i žene sve zajedno.

Za sve kategorije su obezbjedjene robne nagrade, za prva 3 mjesta po kategorijama dobivaju se medalje i zahvalnice, a za ukupnog pobjednika, odnosno prvo, drugo i treće mjesto obezbjedjene su novčane nagrade.

Startnina iznosi 10 km (5 € ) plaća se na dan starta maratona.

U startninu ulazi startni broj, mapirana i obiljezena staza, piće i hrana na kontrolnim tackama (banane, narandže, bonzite, voda) kojih će biti 3 rasporedjene na stazi.

Sama staza je kombinacija utabanog makadama i šumskih single track-ova i duga oko 40 km.
Tacni detalji oko staze uskoro!!

Na stazi ce biti profi fotografi koji će se potrude da naprave slike za dugo sjećanje. Nakon vožnje za sve učesnike obezbjedjen je ručak, a nakon toga nastavak druzenja uz DJ-a :)

Svi učesnici će morati potpisati izjavu da voze na vlastitu odgovornost, a maloljetni učesnici mogu startati samo uz pratnju roditelja ili potpisanu roditeljsku saglasnost.

Maraton se vozi na MTB biciklima (26, 27'5 ili 29") koji moraju biti tehnički ispravni, kaciga je obavezujuca za sve učesnike.

Sportski pozdrav i vidimo se na stazi!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!